Träningsrelaterade prylar, skor och kläder

Man skulle kunna tro att jag ska börja springa trail

Kan glädjande nog meddela att jag redan idag har hunnit bocka av två saker på veckans målsättnings-lista. Jag blev så pass ivrig att ta tag i saker och ting att det gick av bara farten.

Köpa trailskor

Under lunchen idag slank jag in på Intersport (värsta bra fördelen med att jobba i stan – nära till shopaholictillfredsställelse) för att skaffa mig ett par trailskor. Kanske inte direkt ett terrängskomecka på Avenyn, i utbudet fanns så mycket som en (!) sko. Men försäljaren var helt kanon och trailfräst och efter att ha hört min historia om vad jag ska ha skorna till och hur mycket trail jag springer (eeeh, jag inledde med “Jooo alltså, jag råkade anmäla mig till en fjällmara så eeeh… jag skulle nog behöva börja springa lite trail, så atteeeeh jag skulle nog behöva ett par skor för det… “ Så pass insatt!) så tyckte han ändå att den skulle kunna passa. Han tyckte även att jag ska sluta vara rädd för att springa vilse (vad är det värsta som kan hända?) – ja, man hinner tydligen berätta cirka hela sin löparhistoria när man köper skor. Hursomhelst, jag testade den och den kändes bra. Så jag slog till. Efterforskning schmesterforskning liksom. Det enda som var så sjukt typiskt är att skon är rosa. Men det får väl vara så…

Ett par Salomon Speedcross Pro blev det, och nu är jag riktigt, riktigt sugen på att testa dem. Försäljaren lovade att jag skulle slippa ramla lika lätt som jag gjorde under Skatås Ryggar – ja, som sagt, man hinner berätta mycket under tiden man köper skor.

salomonspeedcrosspro salomonspeedcross

Bli medlem i löpargrupp

Jag slog idag även till på ett medlemsskap hos Team Nordic Trail. Tänkte att jag inte har någonting att förlora på det, det är ju ändå min arbetsgivare som betalar (tack Göteborgs stad och friskvårdsbidrag!). Team Nordic Trail kör två träningspass i veckan i Göteborg, och mitt mål är att vara med på minst ett av dem. Nu skall jag således tvinga ut mig själv på okända marker i terrängen, men med en ledare vid min sida. Ett ofarligt äventyr, liksom. Ingen risk för vilsespring, och förhoppningsvis håller ormarna sig borta när vi är många som springer på samma plats. Win-win-win och lite mer win.

trailsko

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  mari
  18 april, 2016 at 19:57

  Woohoo…. tusan så pepp jag blir nu 🙂 Heja heja dig… <3

 • Reply
  Caroline Andersson
  18 april, 2016 at 20:31

  Åh så kul! Du kommer inte ångra dig, det finns inget bättre än trail!

 • Reply
  Camilla Lind
  18 april, 2016 at 21:52

  Woho! Asgrymt ju!

 • Reply
  Jag har sprungit trail! - Träningsblogga
  19 april, 2016 at 06:16

  […] alltså jag skulle ju vila från löpningen några dagar. Det var planen. Men så köpte jag nya skor, och inte vilka skor som helst, utan ett par trailskor! Det här är ju helt nytt för mig, så hur […]

 • Reply
  Mickelina
  19 april, 2016 at 13:23

  Ser supersnabba ut 🙂 njut av alla härliga turer tillsammans med all glädje som skogen ger!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: