Musik Tips

Bra låtar att springa intervaller till

DCIM157GOPRO

Från ingenstans har jag lyckats komma in i en ganska bra springperiod de senaste veckorna. Är äntligen tillbaka i en sådan period då det riktigt kryper i benen och jag blir lite förbannad de dagarna jag måste vila från löpning. Efter att ha varit i en rätt seg träningsperiod känns det rätt lovely. Jag har ju faktiskt till och med kommit igång med intervaller. Det som vanligtvis brukar sitta så långt inne.

Två saker som är jätteviktiga när man (jag) springer intervaller är:

 1. Ett bra upplägg så jag vet exakt hur jag ska springa
 2. En bra spellista med riktigt peppig musik

När jag springer vanliga pass, då spelar det knappt någon roll vad jag lyssnar på. Har till och med allt oftare börjat strunta i att lyssna på musik helt och hållet. Men när det ska springas intervaller, då är det livsviktigt. Jag tänkte dela med mig av mina intervallmusikfavoriter just nu, några låtar som bara visade sig vara helt perfekta när man (jag) vill maxa tempot. (Länkarna går till Spotify)

Fyra jäkligt bra intervallåtar

DVBSS – Tsunami (detta måste ju bara vara tidernas absolut bästa intervallåt!!!)

Fleur East – Sax (fattar inte var denna kom ifrån, men den funkar så jäkla bra att intervalla till alltså)

Vigiland – Pong Dance (förlåt för supertöntig låt, men fasen vad jag springer bra till denna)

Calvin Harris – How deep is your love  (okej, hur förklara denna? Go bit bara!)

Och så en bubblare

Kanske inte perfekt för intervaller (?) men jäkligt bra att lunka fram till…

Elle King – Ex’s and Oh’s 

Sitter du på några riktigt bra upptempolåtar jag kan springa till? Tipsa gärna! 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mari
  19 april, 2016 at 18:54

  Dom fyra första är med på min lista också 🙂

 • Reply
  Linnea
  19 april, 2016 at 19:54

  Selfie med chainsmokers eller vad de heter och Ah yeah so what med Will sparks. ??

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  19 april, 2016 at 23:46

  Bra tips, lyssnar aldrig på musik när jag springer men tror det kan vara bra för att ta löpningen till nästa nivå! 😀

 • Reply
  Fredric
  20 april, 2016 at 00:55

  Den häftigaste låt jag kan komma på är Ted Gärdestads – Himlen är så oskyldigt blå… 😉 Vill du veta en hemlis? Jag springer inte intervaller. Man blir bäst på löpning ändå. Jag tycker att du ska sluta med sådant dumt. De skadar benet ditt så att du får lida långvarig smärta! De mosar också hjärnan din, så att du inte tycker löpning är roligt längre 😉

 • Reply
  Camilla Lind
  20 april, 2016 at 06:35

  Pong Dance åkte in på min lista, typiskt sånt jag gillar 🙂
  Mitt tips – love runs out med One republic!

 • Reply
  Åsa
  20 april, 2016 at 09:23

  Timbuktu’s ”Spring”, One Republic ”Love runs out”, Jacob Plant ”Drop that”, Tiggs Da Author ”Run” (hur töntig som helst, men funkar på nåt konstigt sätt!), Alina Deverceski ”Maraton” (hatar och älskar på samma gång), The Pretty Reckless ”Heaven knows” och favoriten Botur & Gajda ”Run”.
  Lade till dina låtar direkt på min experimentlista!

 • Reply
  Lina
  20 april, 2016 at 10:19

  Mitt bästa tips är Highway man med Hoffmaestro eller You´re gonna go to Far, Kid och The Kids aren´t Alright med Offspring. Sedan är jag lite töntig och säger Panetoz 🙂 Härligt fartfyllt på svenska med risk för att sjunga högt 🙂

  Sedan har Spotify färdiga listor. Jag har bl.a använt en som heter ”Running to Rock 170-190 bpm”, den gillar jag!

 • Reply
  hopihopi
  20 april, 2016 at 16:45

  Jag gillar Michel Telo ”Coisa de Brasiliero” och Emiliana Torrini ”Jungle drum”

 • Reply
  Hanna
  24 april, 2016 at 21:45

  Elle Kings låt är guld att springa till. Bloggade om den låten för ett tag sedan.

 • Reply
  Markus T
  27 april, 2016 at 14:33

  Tack för tipsen, här kommer några av mina favoriter:

  Pinocchio – Hypnotized
  Safri Duo – Played-A-Live (The Bongo Song)
  Sash! – I believe
  Faithless – Insomnia Original mix radio edit
  Kosheen – Catch – Ferry Corsten vocal mix.

  Hoppas någon av dessa faller dig i smaken ;).

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: