Löpning

Jag har sprungit trail!

DCIM157GOPRO

Tittut! Kikar bara in för att berätta den stora nyheten: jag har sprungit trail! 

Ja, alltså jag skulle ju vila från löpningen några dagar. Det var planen. Men så köpte jag nya skor, och inte vilka skor som helst, utan ett par trailskor! Det här är ju helt nytt för mig, så hur skulle jag kunna stanna inomhus och inte testspringa dem direkt? Hade ju ändå längtat från den sekunden jag drog visakortet på Intersport.

Och hallå, jag KAN bara inte komma till mitt första pass med Team Nordic Trail med helt blanka skor, lite skit måste jag ha på dem.

DCIM157GOPRO

Jag sprang en jättekort runda, jag skulle ju faktiskt ha löpvila. Men jag sprang till Skatås (så lyxigt att bo så nära Skatås ändå) och eftersom mitt lokalsinne är som det är (obefintligt) bestämde jag mig för att ändå hålla mig relativt nära motionsslingorna, hade ingen lust att starta min trailkarriär med att springa vilse… Men så himla bra grej med Skatås: man behöver inte springa långt bort alls för att få hoppa över stock och sten och glida runt i lite lera.

Det första hindret var bara att ta första steget iväg från motionsspåret… Hur gör man liksom? Springer rätt upp i skogen bara? Ja, tydligen.

DCIM157GOPRO

Jamen det här med att springa över stock och sten och ett och annat träd som ligger där man tänkt springa, och uppåt går det, uppåt och uppåt och sedan lite neråt, neråt, neråt. Visst använder man sina ben på ett helt annat sätt än när man matar sina kilometer på asfalt eller grusväg. Det lärde jag mig den hårda vägen under Skatås ryggar, och det fick jag bekräftat även igår.

Det var faktiskt väldigt trevligt, och en sak som är säker är att när man springer så här, då finns det inte någon plats i hjärnan för att tänka på någonting annat än var den skall sätta ner fötterna, och det är ju rätt gött ibland. Jag kom in i ett rätt bra flow med löpningen, skorna funkade kanon även på de hala stenarna. Den enda gången jag fegade ur var när den här lilla pölen dök upp:

vatten

Någonstans får man ju ändå dra sin gräns!

Hursomhelst hörni, jag har fått mersmak! Gillar ju absolut att springa i stan, men detta har sin charm också… Kanske ännu mer charm än stadslöpning till och med. Är så himla taggad på att springa mycket trail i vår och sommar!

tree

 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  19 april, 2016 at 06:22

  Så härligt att du testat på det nu! Tror dessutom att de flesta vana traillöpare skulle ha värjt för den där pölen 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  19 april, 2016 at 07:49

  Nu kanske speedcrossen har uppdaterats, men jag skulle nog säga tvärtom.
  Genom lera och vatten är de GRYMMA! På hala stenar/hällar, not the same… 😉

  Men grymt att du sprang trail…!! Du ser liiite skeptiskt ut på översta bilden. 😀

  Kram M

 • Reply
  mari
  19 april, 2016 at 07:58

  🙂 Tror du kommer bli frälst. Snart springer du bara trail 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 april, 2016 at 17:56

   Hehe, man vet aldrig!
   Fast jag är ju fortfarande livrädd för ormar och björn och sånt…. 😀

   • Reply
    Mari
    19 april, 2016 at 18:56

    Hmm, jo. Sånt är svårt att komma ifrån. Vet hur det är 🙂

 • Reply
  Lina
  19 april, 2016 at 08:43

  Jag är en liten fegis när det kommer till trail. Jag har en liten ofarlig skog som jag kan ta en runda i helt utan rädsla. Men det blir ingen längre runda. Jag undrar hur ”folk” gör… Jag är livrädd för björnar och kan inte tänka mig att bara springa rakt ut i skogen. Hur gör folk är helt enkelt min fungering?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 april, 2016 at 17:57

   Alltså jag veeet! Jag tänker också lite så. Alla djur!? Kommer aldrig våga springa trail hem-hemma i Luleå t.ex, där finns det ju björnar på riktigt…. :O

   • Reply
    Lina
    19 april, 2016 at 22:55

    Huu, det finns björnar här oxå… På riktigt ?Eller tänk att hamna mellan en älgko å hennes kalv ?

 • Reply
  Mia
  19 april, 2016 at 13:35

  Grattis till fin trailupplevelse! Gud så jag längtar till min kropp pallar med sånt där. Får hänga här så länge och ta del av dina stories 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 april, 2016 at 17:58

   Hehe, förstår att du längtar, du som springer supermegamycket i vanliga fall :O Ska göra mitt bästa att dela med mig av bra stories så länge! 😉

 • Reply
  Anna (orka mera)
  19 april, 2016 at 14:22

  Lycka att bo nära Skatås ju! Hur har du lyckats undvika trail ända till nu, tänker jag då… ? Hoppas ta mig dit och springa i sommar!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 april, 2016 at 18:00

   Haha, baby steps… Det tar tid att utveckla löpningen:
   1. Börja springa
   2. Börja springa på grusvägar
   3. Våga mig ut i skogen…
   :O

 • Reply
  Ellen
  19 april, 2016 at 15:48

  Härligt!! Trail som är så kul 😀 Jag har två trailskor, båda salomon. Ett par speedcross 3 och ett par fellraiser, supernöjd med båda. Ett tips är att det finns en liten ficka i plösen för att stoppa in snörningen, på framsidan av plösen alltså 🙂 Kom på det efter typ ett halvår med mina xD

 • Reply
  Anna Jansson
  19 april, 2016 at 16:08

  Härlig start ju! JAg har bara vågat mig ut på svårare motionsslingor än så länge men såg att det fanns ett obanat terränglopp här i jönköping i maj… hua!

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  19 april, 2016 at 18:00

  Åh var du och sprang vid grodpölen! 😀 Det är där alla grodorna hade parningslek för ett par veckor sedan ^^ Men Skatås har ju också tusen bra stigar om man vill köra lite halvtrail och bara komma bort från grusvägen. De brukar jag springa på ibland =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 april, 2016 at 18:03

   Du SKOJAR!!?? Jag som är LIVRÄDD för grodor (alltså typ mer än för ormar). Tur att det var så mycket vatten där att jag fick vända och springa upp i skogen istället!

 • Reply
  Märta
  25 april, 2016 at 23:00

  Ja hahaha det hade faktiskt varit jättepinsamt att komma till en TNT-träning med sprillans nya blanka skor. Som en annan wannabe 🙂

 • Reply
  När kommer ni på mig…?! | Rund är också en form - Trail & Träning
  5 maj, 2016 at 11:10

  […] något som jag absolut skulle vilja prova. Det får bli när jag kommer hem till Sverige! Kanske Ida är hooked, har lärt sig hitta i Skatås och kan ta med mig på en runda när jag kommer hem? […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: