Bloggar om hälsa

Min träningsfilosofi

Är man misslyckad om man missar ett pass?

Det är frågan vi diskuterar hos BoH denna vecka. Det korta svaret är nej. Det lite längre svaret är nej, för fan.

Jamen allvarligt talat nu, jag ska ge er min träningsfilosofi:

Jag tränar för att jag mår bra av det, inte för att vinna Stockholm marathon. Jag blir piggare av att träna, jag blir gladare, mer kreativ, sover bättre, äter bättre, mår bättre helt enkelt. Jag tränar inte för att vinna Stockholm marathon. Därför gör det ingenting whatsoever om jag missar ett pass. Om jag missar ett pass jätteofta, då har det väl inverkan på mitt mående, men jag är ju inte misslyckad för det. Jag ska ju fanimej inte vinna Stockholm marathon.

Jag vet att det finns människor som t.ex. tränar efter ett program inför ett lopp. Så blir de förkylda en vecka eller två och får panik och ska träna igen alla missade pass. Alltså, SKÄRP ER. Vad gör en veckas missad träning i långa loppet? Om du nu inte tränar för att vinna Stockholm marathon då.

Träning är bland det bästa som finns. Träning gör en gladare. Träning gör att kroppen fungerar bättre. Sedan kan man få en massa bonusar som t.ex. möjligheten att springa lopp, men det kan man faktiskt göra även om man missar ett pass. Eller tio.

By all means, följ ett träningsprogram. Gör upp en plan för veckan. Det gör jag också. Men ta det med en nypa salt och acceptera att livet ibland kommer emellan, det är ju okej. Det är ju livet. Det är väl så det ska vara!

Och när du nu har läst detta, gå in till min namne och läs om hur hon tycker och tänker kring missade träningspass.

frappuccino

Islatte och Netflix i stället för träning? Ja, kaffe och Netflix är också en del av livet. 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Rebecca
  20 april, 2016 at 07:19

  Check på den! Väldigt bra inlägg!

 • Reply
  Ida
  20 april, 2016 at 08:42

  Ja det är precis så det är. Balans! Det finns så mycket mer som är livet än bara träning 🙂

 • Reply
  Börja Spring
  20 april, 2016 at 08:51

  Mycket bra inlägg! Älskar att allt fler bloggare lyfter fram detta!

 • Reply
  Linnea
  20 april, 2016 at 09:14

  Haha shit vad jag känner mig träffad ang panik när man följer ett träningsprogram. Jag vet att det inte är hela världen att missa en vecka men när jag blev förkyld två ggr under ett program på 10 veckor så kändes det riktigt trist. ☺️

 • Reply
  Mia
  20 april, 2016 at 09:42

  Om jag skulle bry mig om alla pass som missas eller tvingas kortas ner/avbrytas så skulle jag vara en nedbruten människa 😀 Helt rätt Ida!

 • Reply
  Helena Enqvist
  20 april, 2016 at 13:31

  Word! Bra!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  20 april, 2016 at 13:54

  Precis så. Livet kommer emellan hela tiden, därför orkar jag aldrig ens börja program…

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  20 april, 2016 at 14:34

  Bra skrivet! Går man efter ett program och är sjuk en vecka är det ju bara att ta vid där man slutade, inte träna igen en massa pass.

 • Reply
  Camilla Lind
  21 april, 2016 at 06:25

  Word!

 • Reply
  En actionplan när katastrofen är ett faktum | FIT by Emma Hå
  7 juli, 2016 at 20:33

  […] Jag tränar visserligen inför ett en tävling, men precis som Träningsbloggar-Ida skriver så springer jag inte för att vinna, jag tävlar bara mot mig […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: