Löpning

Premiärpasset med Team Nordic Trail

Det är en sak att sitta vid datorn och bli medlem i Team Nordic Trail, och en helt annan att faktiskt åka och träna med dem. Så pass långt ur min komfortzon att 1. springa i grupp 2. springa i grupp med folk jag inte känner 3. springa trail i grupp med folk jag inte känner. Men jag slog ju till med ett helårsmedlemsskap direkt, så kan ju liksom inte ge upp redan.

Så idag tog jag cykeln till Härlanda tjärn direkt efter jobbet. Det var inte en ful kväll. (Och så en parentes: det var faktiskt samma dag som jag premiär-utomhus-lunchade för i år! Äntligen vår!)

harlandatjarn

Vid 18 var det samling tillsammans med ett tjugotal nya ansikten. På facebook hade det meddelats att det var backe som stod på agendan för kvällen, så mindre mjukstart hade jag ju knappast kunnat vara med om. Men jag hade ju bestämt att jag skulle dit, så då skulle väl en backe inte få skrämma bort mig!

Brudarebacken var förstås tillhållet. Brudarebacken den fasade. Jag har bara mött den en gång tidigare och det var under Skatås ryggar, då trodde jag att det var ett skämt när den uppenbarade sig. Det var den inte. Den var inte ett skämt idag heller, och när ”uppvärmningen” var klar kände jag mig redan rätt slut. Men så himla bra upplägg på träningen, då jag liksom kunde köra mitt eget tempo fast ändå inte hamna ensam i skogen någonstans… Vi körde 6 gånger 90 sek uppför backen så långt man orkade. Jag orkade inte så långt, och fick gå en del, men jag gjorde ju det jag kunde och mer kan man inte göra. Känns dock rätt bra att det är några månader kvar till fjällhalvmaran…

brudarebacken1

Alltså, jag var ju lite skeptisk till det här med att springa i grupp eftersom det inte riktigt känts som min kopp te de gånger jag gjort det, men jag blev faktiskt positivt överraskad. Nu anmälde jag mig ju mest för att jag absolut inte kan springa ensam i skogen pga springer vilse, men jag tror till och med att jag kommer att gilla gruppträningsgrejen! Det kändes så där tillräckligt peppigt och så bra uppstyrt. Riktigt bra grej för att pressa sig själv att göra saker man annars inte gör. Bara en sådan sak som löpskolning… NÄR orkar man med det i vanliga fall?

Är riktigt sugen på resten av våren nu. Längtar redan till nästa onsdag! Kan nog bli bra detta!

brudarebacken

Förresten! Om du blir sugen på att testa, så får man provträna en gång. Kolla här!

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  20 april, 2016 at 22:14

  Brudarebacken ja… Har också bara stött på den en gång, under skatås ryggar. Och preciiis som du trodde jag att det var ett SKÄMT!
  Att en fotograf (tror jag. Var så himla trött) mitt i backen utbrast: ”Kom igen. Spring lite, så känns det bättre!”
  Behöver jag säga att jag var nära att klappa till honom……….. 😮 😛

 • Reply
  Linnea
  20 april, 2016 at 23:15

  Så kul, jag vill oxå ha en löpargrupp!

 • Reply
  Börja Spring
  21 april, 2016 at 07:11

  Åh vad roligt det låter, funderar också på att kolla efter någon löpgrupp här i stan och hoppas det är något som passar mig 🙂 Gillar att styra och ställa mina egna pass 😛

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  21 april, 2016 at 07:52

  Åh så kul!! Jag håller ju i en egen löpargrupp, och har aldrig själv varit med som ”anonym löpare” i någon grupp. Men jag vill! Vill typ klona mig själv så jag både kan vara med och hålla i det hela samtidigt. Precis som du säger så är det viktigt att ha smarta upplägg, och upplägg där ingen känner att man kommer sist och att alla får vänta på en.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 april, 2016 at 20:55

   Du får skaffa en vikarie till din grupp någon gång så du kan vara med som deltagare istället? 😀

 • Reply
  Mari
  21 april, 2016 at 20:49

  Wow. Så roligt ju!! Hoppas dom sätter igång i Sundsvall snart 🙂

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  21 april, 2016 at 21:40

  Den backen alltså! Jag har inte sprungit där, men väl cyklat. Väldigt tacksamt med utsikten på toppen dock!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 april, 2016 at 21:55

   Ja, utsikten är inte dum! Den är kanske till och med värd plågan att ta sig upp! 😀

 • Reply
  Q-Vinna
  23 april, 2016 at 22:24

  Det där med att ta sig ur komfortzonen känns igen. Jag har klarat nr 1 och 2. Och tänk att det uppstod en löpargrupp också i lilla Boden precis när jag funderade på att ta och anmäla mig till en. Kunde inte komma på några ursäkter då 🙂 Heja oss!

 • Reply
  Varför jag måste ha prestationsmål - Träningsblogga
  27 april, 2016 at 20:18

  […] Som idag till exempel. Onsdag och således dags för ett pass med Team Nordic Trail. Har längtat sedan förra veckan, men så fort jag kom hem från jobbet idag var känslan en helt annan. Näää jag är för […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: