Löpning

Varför jag måste ha prestationsmål

Jag har inte direkt hymlat med min kärlek till löpning, men det kanske inte framgår att jag ibland även hatar den? Eller, alltså, jag hatar att liksom… ta tag i den. Som idag till exempel. Onsdag och således dags för ett pass med Team Nordic Trail. Har längtat sedan förra veckan, men så fort jag kom hem från jobbet idag var känslan en helt annan. Näää jag är för trött. Näää jag har nog lite ont i magen. Näää blablabla. 

Och då behövs bara en enda sak. En nedräkning till ett lopp blir ett jäkligt bra mantra. 24 dagar till Göteborgsvarvet, 24 dagar till Göteborgsvarvet, 24 dagar till Göteborgsvarvet. Så med nöd och näppe lyckades jag ta mig till samlingsplatsen precis i tid till att passet skulle sätta igång.

harlanda

Jag måste verkligen slå ett slag för Team Nordic Trail. Om du är sugen på att testa, så bara gör det. Så bra upplägg på passen, som gör att alla kan vara med oavsett nivå. Idag var det fartlek som stod på agendan, och det var ett riktigt kul pass. Och jobbigt, såklart. Uppvärmning, löpskolning, fartlek med löpning blandat med styrkeövningar (och hörni, när sprang man senast ”Idioten”? Ja, innan idag då.), nedjogg och så var en timme över. Swoosch, sa det. Som sagt, testa! Jag är redan efter två pass helt såld, och även om jag höll på att banga idag, och säkert kommer försöka att ta mig ur det nästa vecka också, så är jag det… Helt såld alltså. Så glad att jag slet mig ur den där komfortzonen och anmälde mig.

Så låt oss nu knyta ihop säcken. Varför behöver jag prestationsmål? Jo, därför att om jag inte hade haft mitt mantra 24 dagar till Göteborgsvarvet, 24 dagar till Göteborgsvarvet, 24 dagar till Göteborgsvarvet så hade det garanterat inte blivit någon träning idag. Och nu, nu sitter jag här och mår så himla bra, slutkörd och nöjd. Så där som man blir efter ett träningspass.

springselfie

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  27 april, 2016 at 22:04

  låter helt fantastiskt! Utom idioten…. 24 dagar kvar, heja heja! Det måste betyda att jag har 24 dagar kvar till Oslo ecotrail. 45 km trail. Hur tänkte jag där????

 • Reply
  köksblandare koppar
  28 april, 2016 at 15:16

  kör hårt 🙂

 • Reply
  mari
  28 april, 2016 at 17:23

  Såå härligt 🙂 Kan sakna det där, när jag tänker tillbaka på B.A.B.Y Runners. Så underbart!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: