Långpass Löpning

Saturyay! Långpass! Tre veckor kvar!

Igår var det prick tre veckor till Göteborgsvarvet. Tre veckor! Det är ju helt galet! Om det inte ger en eld i baken så vet jag inte vad. Så himla sjukt, när det är dags för Varvet är det ju nästan sommar, och det måste ju betyda att det snart nästan är sommar!

Det sög till i magen vid den insikten i alla fall och gårdagens träningsplan blev således ett långpass. Eller ja, det var väl planen redan innan insikten. Förhoppningen var att springa två mil, men det var ingenting jag vågade säga högt innan det hela var över… Två mil är så himla långt. Eftersom jag inte hade några andra planer var förutsättningarna perfekta; sova ut, äta ordentlig frukost, ta det lugnt, dricka espresso, ta med vätskebälte, springa två lugna varv runt ”Åttan” och check på helgens långpass. Låter ju skitenkelt, i teorin.

skyltar

Fem kilometer in i passet hade jag så kass andning att jag bara ville ge upp. Det löste sig dock till slut och efter ett varv på Åttan hade jag sprungit tio kilometer. Då kom det stora problemet. Här satt jag i ett slags vägskäl. Springa till höger för ett varv till (och alltså ha 10 km hem) eller svänga till vänster och vara hemma om 2 km? Jäklar vad jag fick slåss mot alla latmaskar och spöken i huvudet, innan jag till slut lyckades ta rätt beslut. Att springa ett varv till alltså.

majbrasa

Vid Härlanda tjärn påmindes jag om att det var valborgsmässoafton. Tänk va, för några år sedan firade jag valborg i Uppsala som en annan student, och i år firade jag dagen med ett långpass. Tiderna förändras.

Ganska precis 20 km stannade klockan på när jag stod utanför lägenheten. Så långt har jag inte sprungit sedan i höstas. Göteborgsvarvet känns genomförbart! Med det dock inte sagt att det gick som en dans. Herrejävlar i min låda vad jobbigt det var de sista kilometerna. Både kropp och huvud fick jobba hårt. Men förutom att jag är lite öm i knäna nu efteråt så fick jag inga större men av mina två mil, så det är ju ändå bra… Jamen, ni vet, hoppet lever!

Det var ändå en fin valborgsmässoafton! Hur var din? 

runner polarm400

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  1 maj, 2016 at 08:50

  Grymt jobbat! Du kommer klara varvet som en dans!
  Jag cyklade 16 km och tillbringade sen kvällen i soffan 🙂

 • Reply
  Cecilia
  1 maj, 2016 at 08:51

  Vilken Valborg du hade, jag är verkligen impad!!

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  1 maj, 2016 at 10:09

  Så himla bra gjort Ida!! Varvet är ju typ i hamn när två mil går sådär smärtfritt. Kommer du springa något mer långt långpass innan varvet eller du kortar ner nu fram till loppdagen? 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 maj, 2016 at 17:20

   Jag börjar nog trappa ner litegrann nu. Förhoppningsvis något kortare långpass blir det, men inga fler tvåmilare! 🙂

 • Reply
  Linnea
  1 maj, 2016 at 11:39

  Grymt bra!!!

 • Reply
  Fredric
  1 maj, 2016 at 15:34

  20 dagar kvar till varvet 😉

 • Reply
  Rund är också en form!
  1 maj, 2016 at 18:07

  Bra när man vinner över hjärnspöken sådär! 🙂
  PS. Hatad backe på bilden. Den minns jag (om jag minns rätt)… Haha!

 • Reply
  Mari
  1 maj, 2016 at 19:40

  Sjukt bra 🙂

 • Reply
  Märta
  1 maj, 2016 at 22:05

  Bra jobbat! Det där är livsfarligt – att lägga upp passet så att man passerar hemmet (eller iallafall nästan) halvvägs. Det är SÅ lätt att strunta i andra varvet då!

 • Reply
  Q-Vinna
  1 maj, 2016 at 23:25

  Grattis till långpasset! 🙂

 • Reply
  19 dagar kvar: Nu gäller det att vara smart - Träningsblogga
  2 maj, 2016 at 06:39

  […] fast lördagens 20 km var ganska jobbiga, så gav de mersmak. Det är en sådan häftig känsla att klara mer än man […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: