Musik

Årets viktigaste spellista

gothenburg

Det ska mycket till innan jag ställer mig på startlinjen till ett lopp utan att ha en fulladdad mobil, hörlurar och en ny spellista. Med det inte sagt att jag lyssnar på musik hela loppet, det är ju trevligt att lyssna på folk och så också efter vägen, men min musik måste finnas lättillgänglig. Just in case. Jag kan ju behöva lite extra energi från någon riktigt peppig låt någonstans, och när jag springer Göteborgsvarvet måste jag kanske lyssna lite på Håkan Hellström för att komma in i rätt känsloläge.

Därför är en liten, men ack så viktig, del av förberedelserna att göra en sprillans ny spellista med otroligt peppig musik. Kan glädjande nog meddela att årets lista redan är klar! Den är 3 timmar och 13 minuter lång, så förhoppningsvis hinner jag inte lyssna igenom hela…

Är det någon gång jag lyssnar på riktig skämsmusik så är det när jag springer. Och då framförallt när jag springer Göteborgsvarvet, tror jag. Det är till exempel mycket Göteborgsfokus på årets lista… Bara ordet GÖTEBORG ger mig lite extra pepp när jag springer runt i Göteborg.

Har exempelvis både Morrongängets och Grotescos låtar om Göteborg med… Hur skulle jag kunna låta bli?

Göteborg denna underbara plats, åååh
Jag kan inte få nog utav din charm
Din puls din doft
Du är staden som får mig att le
yeh yeh he he
Majorna och Haga
Landala, Linné, Vaaaaasastan,
Guldheden, Johanneberg
Och självklart Avenyn
Hamnen å Operan
Å en härlig tur på Liseberg

Göteborg Göteborg
Du är städernas Rolls Royce
Vackra flicks, sköna boys
Jag får aldrig nog
Oh la la, oh la la
Utav staden i mitt hjärta
Det är ju Göteborg

Kom, häng med på nya gamla Ullevi, åååh
Ta en tur med Paddan
Ta och softa ner i Slottskogen

Det finns en massa seriösa låtar på listan också, och alla funkar kanon att springa till. Du hittar den genom att klicka här (länk till Spotify).

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  11 maj, 2016 at 13:56

  Och jag som alltid undrar varför folk springer med musik på lopp ?. Hade aldrig velat stänga ute publiken, peppen, ljudet av tiotusentals fötter. Me jag ska lyssna på din lista, den funkar säkert grymt på något annat pass som kräver pepp ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 maj, 2016 at 14:08

   Musiken är mer som backup ifall publik och fotljud inte räcker. Och så kan man ha musik på tyst volym så får man både musikpepp och publikpepp. Pepp overload!

 • Reply
  Mari
  11 maj, 2016 at 19:22

  Brukar också ha musiken som en backup, helt klart livsviktigt! Den kan liksom vara avgörande 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: