Löpning Lopp

TrailVarvet 2016

trailvarvet1

Jag velade lite om huruvida jag skulle anmäla mig till detta lopp, men nu är det sprunget och klart och jag ångrar inte att jag gjorde det! Så inspirerande att få starta Varvetveckan redan på tisdagen, få känna på formen på ett riktigt lopp så pass nära inpå halvmaran, men ändå så pass långt ifrån att man hinner vila upp sig innan det är dags.

Trots verkligen inte optimala förberedelser på dagen (lektion till 15:30, hemma 16:00, hinna äta, byta om och åka till Slottsskogen och starten kl 18:00) så lyckades jag hinna till startområdet i lagom tid för att känna peppen och stämningen. TrailVarvet är (än så länge) ett ganska litet lopp – fulltecknat med 1100 löpare – och det var perfekt. Inga köer till bajamajorna, fatta vilken grej!

Okej, dags att byta tempus till (historisk) presens. 

Det är kanonväder för löpning. Runt 13-14 grader och sol. Jag skippar som vanligt den gemensamma uppvärmningen, ty sådan är jag och så går starten klockan 18. Jag ställer mig ganska långt bak i ledet eftersom jag inte vill rusa i början och slösa energi. Vet att det kommer många, många backar så det är bäst att spara på sig litegrann.

IMG_0997 trailvarvet

Trots det får jag sämsta tänkbara starten då mjälthugget från helvetet dyker upp redan efter en kilometer. Innan det tyckte jag att jag kunde springa på rätt bra, men det här sätter såklart stopp för det fina tempot. Bara att dra ner på farten och hoppas att det går över. Vilket det gör. Men inte förrän efter 5 km ungefär. Vidriga första 5 alltså. Att det är rejält uppför första fem underlättar inte heller, men hör och häpna: det är lättare att springa uppför med mjälthugg än det är att springa nedför. Who knew? Antar eftersom det går snabbare nedför…

trailvarvet2

Loppet går i fina omgivningar. Det är kanske inte så mycket trail för dem som brukar springa trail, men för mig är det helt perfekt. Vi startar i Slottsskogen och springer vidare genom Botaniska trädgården för att komma upp till Änggårdsbergen. Jag har velat springa där så länge, och det är verkligen fint, så jag förstår varför jag har tänkt springa där… Högsta punkten, tillika en vätskestation, ligger på 100 meter över havet. Där är jag lite trött, så jag dricker vatten och unnar mig en sekund för att ta en bild. I efterhand inser jag att jag borde ha tagit en på… ehh.. utsikten mot Göteborg istället?

trailvarvet4

Fördelen med att springa mycket uppför är att man till slut måste ta sig ner igen. Och jag råkar vara ganska bra på att springa nedför, om jag får säga det själv, så under de sista kilometerna lyckas jag få upp ganska bra fart. Loppet är 10,6 km och jag springer över mållinjen efter 1:05:39. Det är jag faktiskt ganska nöjd med, särskilt efter det där mjälthugget som drog ner tempot rejält! Plats 179 i damklassen och placering 488 totalt. Kom ju inte sist!

För att summera: ett jättetrevligt lopp (så roligt att vara med på den allra första upplagan!). Lite trångt på vissa ställen, men så är det ju när många springer samtidigt… Sedan var det kanske lite otajmat att vi mötte promenadklassen efter 6 km, men de flesta var rätt schyssta och höll sig på sidan så man kunde springa förbi. Kul lopp med en rolig banprofil om än ganska så vidrigt jobbig emellanåt. Kan absolut rekommendera det, och själv kommer jag förmodligen att springa det även nästa år.

trailvarvetmedalj

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  18 maj, 2016 at 08:49

  Grattis! Lät verkligen som ett kul lopp!

 • Reply
  skarlsso2015
  18 maj, 2016 at 08:54

  Både låter och ser ut som ett härligt lopp att springa 🙂 grattis!

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  18 maj, 2016 at 09:27

  Men åh vad roligt! Jag blir ju inte mindre sur nu när jag sitter hemma med luftrörskatarr och löparvila… Låter precis som ett lopp i min smak, jag som alltid kör backe upp och backe ner i förbaskade (älskade) Skatås ^^

 • Reply
  Åsa
  18 maj, 2016 at 11:37

  Vad kul! Änggårdsbergen är fantastiska! Sprang där mycket när jag bodde i Guldheden. Får nog anteckna Trailloppet till nästa år!

 • Reply
  claratoll
  18 maj, 2016 at 12:58

  Men, vilket häftigt lopp! Gör till och med mig sugen på att springa…. 😉 Kanske går att vandra där bara, så en slipper själva springandet..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 maj, 2016 at 21:25

   Hehe ja men det kan man! Vill man köra loppet så har de även promenadklass om man inte vill springa 😀

 • Reply
  Fredric
  18 maj, 2016 at 13:45

  Bra jobbat!

 • Reply
  Anna
  18 maj, 2016 at 14:22

  Bra jobbat! Kul med nya lopp. Som arrangör vet jag att det är omöjligt att tänka på allt första gången. Till nästa gång fixar dom nog undan promenadklassen på något smidigt sätt! Verkar vara ett härligt lopp??

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 maj, 2016 at 21:30

   Ja, troligen kommer det lösa sig till nästa år, gissar att folk kommer nämna det i enkäten… Men det var kul! Du får komma hit och springa det nästa år!

 • Reply
  hopihopi
  18 maj, 2016 at 17:05

  Kul med lopp! Den nästsista bilden är härlig, jag kan tänka mig att utsikten mot Göteborg var fin

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 maj, 2016 at 21:31

   Ja, det var den! Tyvärr hann jag inte spana så mkt på den… Var så fokuserad på att få i mig vatten, haha 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  18 maj, 2016 at 17:09

  Haha! Så där logisk kan hjärnan bara vara vid syrebrist (att fotografera åt ”fel” håll, menar jag). 😀
  Men fy för mjälthugg (norrländska?) Heter det inte ”håll” på svenska. Eller ja, svenska…? Äh, du fattar! 😉
  Bra kämpat!!

  PS. Springa nedför är det bästa som finns! Typ.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 maj, 2016 at 21:32

   Haha, det heter håll även på norrländska. Men mjälthugg också 😀
   Och ja men alltså, hjärnan… Så ologisk får den inte vara i Sälen sedan, hahaha

 • Reply
  Mari
  18 maj, 2016 at 20:07

  Bra jobbat fina du 🙂

 • Reply
  Johannes
  19 maj, 2016 at 00:20

  Alltså din prestation i all ära men vad som ändå är UNIKT med det här inlägget är avsnittet om ”Ingen kö till bajamajorna”. Är det sant?! Har du kort på hur det ser ut?!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 maj, 2016 at 09:55

   Hahaha jag LOVAR att jag inte ljuger. Tyvärr inget bildbevis. Ska komma ihåg det nästa gång!

 • Reply
  Anna
  22 maj, 2016 at 01:07

  vad kul att läsa om detta lopp. har funderat på att anmäla mig men så hade jag inte råd i år med start o resor. men nästa år hoppas jag! då är jag förhoppningsvis tränad oxå, nu är jag på nybörjarnivå. mvh Anna

 • Reply
  Tävlingssäsongen 2017 är snart här! - Träningsblogga
  7 december, 2016 at 22:54

  […] 16 maj Jag sprang premiärupplagan av detta lopp i år, och jag vill springa det igen. Frågan är bara om det är för nära inpå Göteborgsvarvet? Fast […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: