Löpning Lopp

Dagen är här!

Det är bra med nerver hemma hos denna löpare idag… Det är nu precis fyra timmar till start i Göteborgsvarvet (världens största halvmara!) och det suuuuger i magen. Men jag längtar också och tycker att det känns så himla roligt! Lite nervös ska man väl bara vara, helt enkelt. (Eller?)

Hur svårt kan det egentligen vara att springa 21 km? *intalar sig* (Det får bli dagens mantra.)

Följande hände under natten:

Drömde (förmodligen) inte om någonting annat än Göteborgsvarvet. Om att försova sig, missa starten, glömma att äta, bli uttorkad, glömma nummerlappen, glömma att knyta skorna. Upp och dricka Resorb i ren panik. Kissa tjugofemtusen gånger. Vakna och titta på klockan ofta. Ofta. Men nu sitter jag här, fyra timmar innan start och försöker lägga upp en plan för loppet. Framförhållningen för planen rätt så obefintlig således…

Dagens strategi är:

 • Dela upp loppet i 7 km-sträckor. 7 km klarar man ju av att springa lätt som en plätt. Bara att göra det tre gånger så är det klart.
 • Springa lugnt i starten. När jag har kommit över Älvsborgsbron kan jag få öka litegrann. Sedan försöka hålla ett hyfsat bra tempo på Hisingen-sidan av loppet, som är rätt flack och lättsprungen.
 • Lugna ner mig lite inför Götaälvbron och Avenyn och resten… Där kommer det bli jobbigt, så där gäller det bara att jag håller mig på benen. Tar jag mig bara över andra bron kommer jag förmodligen ta mig även till mål, så det gäller att tänka smart.

7 km + 7 km + 7 km = hur svårt kan det vara?

Så, nu är det dags att hitta rätt outfit, kolla spårvagnstider, äta gröt, packa en väska, hitta några överdragskläder, kolla väderappen en sista gång. Wish me luck!

Ps. Om ni vill veta hur det gick kan ni spana på Instagram (@traningsblogga) om några timmar, bloggen lär ju inte uppdateras förrän Varvetbaksmällan har gått över någon gång imorgon(?) Ds. 

nummerlapp

 

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Börja Spring
  21 maj, 2016 at 12:54

  Åh vad roligt! Lycka till 😀

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  21 maj, 2016 at 12:57

  Åh! Är så glad för dej p.g.a vet hur besviken du var när du inte kunde starta förra året. Tänk vad ett år går fort ändå 🙂

 • Reply
  Mari
  21 maj, 2016 at 14:52

  Heja heja <3 Lycka till nu!

 • Reply
  Hanna
  21 maj, 2016 at 20:55

  Har varit in och kikat på instagram. Kul att det gick bra. 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  22 maj, 2016 at 06:44

  Kul att det gick bra! Ska bli spännande att läsa race reporten! Jag lider just nu av alla långa lopps baksida. Oförmågan att sova på natten efter. Helt speedad i kroppen….

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   22 maj, 2016 at 14:23

   Hehe, själv sov jag förvånansvärt bra inatt, men kanske pga drack vin och blev övertrött… :O

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: