I huvudet

Känslan när det är över

Jag tror att ni alla som läser detta någon gång i livet har haft något slags mål som ni till slut har uppnått. Utbildning, jobb, träning? Jag vet inte vad. Kanske har ni då också varit med om känslan av att luften går rätt ur en när målet är uppnått. På ett bra sätt alltså. It’s over, it’s done. Luften-gick-ur-mig-känslan brukar föregås av någon slags eufori men följs ofta av t.ex. huvudvärk eller enorm trötthet.

Detta händer mig utan undantag varje gång betygen är satta. Det kommer alltså hända inom några dagar. Sedan kommer det hända igen efter skolavslutningen. När alla eleverna har gått hem. Eufori = herregud, jag klarade ännu ett år! Trötthet = herregud, har inte sovit på flera veckor pga bara bedömt texter och rättat prov och pratat betyg! Huvudvärk = Ja, ni fattar.

Exakt den där känslan fick jag också efter GöteborgsVarvet. Det är ju liksom ett år sedan jag anmälde mig, sedan har jag känt både längtan efter det och stress över att tiden har gått så snabbt och jag har hunnit träna för lite. Och sedan klarade jag det, och snabbare än förra gången, och det var ju skönt, och sedan poff så gick luften ur mig. Det innebär att jag alltså inte har tränat någonting alls sedan Varvet. Igår gjorde jag ett tappert försök genom att byta om till hälften. Överkroppen var löpklar, benen gick runt i pyjamas. Det blev ingen löpning.

Men jag är inte ledsen för det. Det känns ganska naturligt att kroppen och huvudet säger ifrån litegrann. Nu börjar jag se ljuset i tunneln vad gäller all bedömning och betygsättning, så idag ska jag till och med passa på att träna. Känner att jag börjar bli sugen igen! Och nej, jag vet, det har inte gått jättemånga dagar sedan halvmaran så att se detta som någon slags comeback kanske är aningen överdrivet. Men ändå, pepp på träning nu va! Känns som att jag har vilat i en evighet!

Desktop6

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Åsa
  26 maj, 2016 at 14:49

  Men jag veeet! Jag har tänkt varje dag: Idag ska jag köra yoga eller styrketräning, men har jag gjort det?? No way. Men idag är det yogakurs och imorgon är jag ledig, så då!!!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:18

   Hehe, kanske egentligen inte så konstigt efter en urladdning som den vi hade!

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  26 maj, 2016 at 15:14

  Det kommer tillbaka, ett år av väntan, längtan, träning, pepp, farhågor och allt vad det kan vara tar ut sin rätt. Kanske mer mentalt än kroppsligen beroende på hur mycket känslor osv man laddar in i vad det nu än är man laddar för. Lopp, jobb, bröllop osv. Jag menar, jag har inte rört min racer sen Hjälmaren runt och även om det för all del var långt var det inget jag hade laddat och tränat för i ett år. Typ snarare ett par veckor eftersom jag insåg att var i form för att genomföra. Men MTB och löpning är kul det med och blir vädret bara fint någon dag så kommer nog racern ut och ordningen är återställd. Kram kram

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:20

   Jamen precis, tror nog mer på att det ofta är en mental urladdning än kroppslig faktiskt! Och då säger kroppen till också 😀
   Idag var jag ute och sprang för första gången efter varvet, det var rätt nice 🙂

 • Reply
  Fredric
  26 maj, 2016 at 19:02

  Löpare utan Varv och Lärare utan Elev, kvar bara Ragnarök! 😉

 • Reply
  Mari
  26 maj, 2016 at 21:01

  Känner igen det där, trots att jag inte sätter några betyg. Men allt ska liksom göras det sista veckorna. Full fart!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:22

   Verkligen full fart och extra mycket att tänka på. Det är tur att man har en lång semester sedan så man hinner ta igen sig innan allt börjar om igen :O

 • Reply
  Johannes
  27 maj, 2016 at 00:14

  Upp på hästen igen bara. Eller ut i löpspåret i detta fallet då… =)

 • Reply
  Rund är också en form!
  27 maj, 2016 at 19:39

  Känns lite halvskumt att jag vet var i rummet du står numera…. Haha! 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: