Annan träning än löpning

Hej min core, är du kvar?

Godmorgon fredag och två veckor kvar till sista arbetsdagen för läsåret! 

Hörni, jag sa ju att jag skulle träna igår. Och det gjorde jag. Tro det eller ej. Hade den sjukaste effektivaste dagen på hela läsåret på jobbet, gick därifrån sent och raka vägen till ett corepass. Core, alltså. Hur längesen var det inte jag tränade den? Eller någon styrketräning överhuvudtaget? Måste vara ett par månader sedan, minst!

Chockerande nog kände jag mig inte så svag i de där bålmusklerna ändå, men det är klart, man använder dem ju ganska mycket när man springer så även om man inte tränar core specifikt så får den ju ändå jobba. Men nu känner jag att jag nog vill satsa på det här med att stärka upp kroppen lite ett tag. Det är trots allt ganska länge tills nästa inplanerade lopp, så jag kan ligga lite halvlågt med löpningen och fokusera på annan träning ett tag. Inte för att jag kommer att sluta springa, ni är ju galna om ni trodde att det var det jag menade!

Desktop9

Förresten, kommer ni ihåg vassa-armbåge-mannen på Göteborgsvarvet? Han som dök upp efter 19 km och drämde till mig i armen när jag verkligen var pigg och glad nog som det var? Eh… Jamen, hans märke sitter fortfarande kvar som vore det tatuerat på min arm. Undrar om det någonsin kommer att försvinna?

Nåja.

Nu är det snart helg och den kommer nog att gå i lugnets tecken. Det har varit en del den senaste tiden, så jag kan nog behöva en sådan helg. Jag tänker: sova, träna, sova, sova, träna, sova, Netflix.

Har du några roliga helgplaner? Eller något bra Netflixigt att rekommendera? 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Mari
  27 maj, 2016 at 07:49

  Nog för att jag inte sprungit något halvmaraton nyligen tänker jag i samma banor, måste till gymmet och stärka upp nu. Längtar! Vill lyfta tuuuungt…:)

 • Reply
  Stina - itsallaboutmovement
  27 maj, 2016 at 09:21

  Men jädrar vilket blåmärke! Härligt med corepasset 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  27 maj, 2016 at 10:47

  Jag ska vara hemma för första helgen på sju veckor! Grymt skönt att slippa packa! Dessutom har jag inte lyckats packa upp norgeväskan än. Eller italienväskan…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:26

   Ojojoj, SJU veckor. Galet! Då får du passa på att njuta, det är ju ganska skönt att vara hemma ibland också 😀

 • Reply
  hopihopi
  27 maj, 2016 at 11:17

  Jag har en vecka semester nu, eller med start måndag då… Ska till Stockholm och shoppa loss och äta gott.

 • Reply
  Amanda
  27 maj, 2016 at 17:47

  Jag ska åka hem till Sverige igen. Känns sjukt konstigt, tråkigt och ganska skönt på samma gång. Nu är det en kväll kvar sen är mitt 5 månaders långa Malaga-äventyr slut. Ska bli sjukt skönt att få sova i min egen säng, och träffa familj och vänner såklart!

 • Reply
  Rund är också en form!
  27 maj, 2016 at 19:42

  Men aj?! herregud, hur hårt armbågade han sig fram?!
  Du borde sprungit efter och gett honom en snyting…! 😮

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:28

   Alltså, eller HUR! Jag reagerade ju på att det gjorde ont, och då var jag ändå rätt löphög, så han tog i rejält… Har liksom världens största blåmärke och det är snart en vecka sedan! :O

 • Reply
  Fredric
  27 maj, 2016 at 21:01

  Vet du en sak Ida – vi är så lika 😉 jag tränade också i går: cykling, löpning, Core training at home och hela flexibilitetsprogrammet – flexibility is the shit!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 maj, 2016 at 21:29

   Grymt ju!! Skulle nog inte skada för mig att köra lite flexibilitet och sånt ibland också… :O

 • Reply
  Lillian
  27 maj, 2016 at 21:56

  Men jösses vilket märke det blev! Att folk kan vara så tokiga. Eller helt slut i alla lemmar i kroppen att de inte vet var de tar vägen sådär i slutet på en halvmara?

 • Reply
  miadfernando
  3 juni, 2016 at 07:24

  Jag är inne på precis samma tanke. Ska bara beta av maran imorgon, sen ska jag fokusera på bålstyrka/rörlighet i sommar och bara springa för att det är härligt och skönt.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: