Löpning

Alla anledningar att träna är bra anledningar

Det är någonting med fredagar. De gör mig trött. Igår hade jag en rätt jobbig dag också. Eller, jobbig och jobbig, men jag pratade betyg med elever och det blir alltid en hel del känslor kring det och det är en anspänning som efter att den släppte gjorde mig lite extra trött och jag kände hur huvudvärken sakta smög sig på. Så när jag kom hem -> inte så himla pepp på att göra någonting. Framförallt inte träna.

Det är lite lustigt. Jag vet att mitt kassa humör blir bättre om jag tränar. Det är exakt det jag behöver, jag vet ju det.

Hela dagen fick sin kassa topp när grannen började spela riktigt bajsnödig musik på högsta volym (förmodligen förfest innan Summerburst), och till slut gick min gräns och nej, den innebar inte att gå upp och knacka på och be hen dämpa sig (klockan var ju liksom 18 på en fredag), utan min gräns var Nej, nu jävlar! Nu drar jag ut och springer! Alla anledningar att springa är bra anledningar.

Knappt 5 kilometer var allt jag behövde för att mitt humör helt och hållet skulle ändras. Jag hade sprungit av mig dagen, jag hade sprungit av mig grannen och när jag kom hem hade musiken dessutom tystnat. Och den gråa dagen hade plötsligt blivit en fin försommarkväll – bara en sådan sak. Det var så där att jag började tro att löpning faktiskt är magiskt på riktigt.

IMG_1037

Och kroppen då? Den kändes kanon! Första löprundan efter halvmaran och inga känningar någonstans. Inte ens i knät som jag ändå har varit lite orolig för den senaste tiden. Hurra för kroppen!

Jag har varit sugen på den där löprundan ända sedan Göteborgsvarvet men kropp och huvud har bara skrikit nej, jag har varit trött och omotiverad. Men nu känner jag att jag är tillbaka på banan igen och är redo att börja blicka framåt mot Fjällmaraton Sälen. Men mer om det i ett annat inlägg!

IMG_1040

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  29 maj, 2016 at 00:10

  Hej Ida. Vilken fin blogg du har. Det är nämligen så att jag driver företaget bloggmingel som är ett mingelnätverk för professionella bloggare och företagare som vill samarbeta. Vi har haft två mingel i Malmö detta året och nu ska vi ha ett tredje mingel den 30 maj på Scandic Rubinen i Göteborg mellan 17.30 – 20.30. Jag vill gärna bjuda in dig och det är dessutom helt gratis, man hämtar ut sin biljett på http://bloggmingel.se för att boka en plats. MVH Anna

 • Reply
  Mari
  29 maj, 2016 at 19:32

  Woohoo. Känner igen det där efter min egna överdådliga runda i fredags. Heja alla anledningar till att träna. Ja tusan, nu måste här tränas inför Sälen. Vi borde peppa igång varandra ordentligt 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: