Video

Ett gammalt intresse och en video från New York

Ni vet hur gamla intressen liksom faller i glömska när man blir vuxen och har åtaganden som jobb och sånt där? Nej? Ni håller fast vid era gamla intressen? 

Jag älskade att göra film förr i tiden. Tror det började någon gång i högstadieåldern då jag började låna morfars (megastora i dagens mått mätt) videokamera. När jag fick lön från sommarjobbet köpte jag en egen videokamera. Mina filmer blev väl aldrig särskilt bra, jag lade väl aldrig ner jättemycket energi på dem, men jag tyckte att det var så himla kul! Framförallt älskade jag att sätta musik på rörlig bild; minns särskilt en gammal video från mormor och morfars stuga utanför Kalix där min syster och min kusin åkte skidor efter en skoter och vurpade (såklart) och jag filmade, filmade och filmade och lade på ljud. Det finns filmer från löjfiske, midsommarfiranden, roadtrips och Halloweenfester.

Jag är lite smygintresserad av sånt fortfarande, så nu har jag bestämt mig för att försöka få in lite mer rörlig bild i bloggen. Jag menar, nu har jag ju en plattform till och med! Folk att visa filmerna för! Jag har en helt evighetslång semester på ingående och det blir ju ett ypperligt tillfälle att försöka mig på det här med film igen. Åka runt i Göteborg och skapa film? Hur kul? Vad skulle ni vilja se från Göteborg med omnejd?

Jag var ju i NYC i påskas och slängde ihop en kort film därifrån, som jag inte har vågat visa för någon ännu. Vill liksom be om ursäkt för att den är dålig, men ska jag vara helt ärlig är jag faktiskt ganska nöjd med den (tihi).

NYC in 3 minutes from Ida Aspviken on Vimeo.

Se mer video

Idag lade Emmi från Explorista.se upp en jättefin kitesurfvideo från Tarifa. Gladvideo! Sommarvideo! Kolla in.

Jag gjorde en video från fjolårets Skatås Ryggar och lade upp på youtube. Jag är lite smårädd för att lägga upp bloggrelaterade grejer på youtube (jag vet inte varför, youtube känns så stort och lite elakt) så dagens video laddade jag upp på Vimeo istället. Vet inte vilket som är bäst. Någon som har en åsikt i frågan?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Hanna
  29 maj, 2016 at 12:30

  Vad kul med rörlig bild. Det vill jag se mer av!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 maj, 2016 at 21:00

   Vad kul att du vill det! 🙂 Hoppas jag kan få ihop några videos under sommaren!

 • Reply
  Mari
  29 maj, 2016 at 19:30

  Ja, vad kul. Ser gärna mer av det 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  29 maj, 2016 at 22:03

  Meeeh! Vad elakt att lägga upp en video med skatås ryggar när jag precis övertalat mig själv att jag inte ska åka dit….. 🙂 Kul med rörligt, blir spännande att se!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: