I huvudet

Nationaldagshumör: söndagsångest

Torsdag-fredag förra veckan var jag helt ur fas. Fysiskt alltså. Orkade inte något. När man inte orkar något, då hamnar man ännu mer ur fas. När detta händer de sista dagarna före betygssättning, då är man inte nöjd.

Sedan hade jag en skitfin helg. Mådde på topp, men hade jobbet i bakhuvudet nästan hela tiden. Ingen tid att jobba dock, pga alla trevligheter som Håkankonsert och fina sommardagar. På grund av allt detta kombinerat: brutal jäkla söndagsångest idag. Som väntat. Har så jäkla mycket att jobba ikapp, kommer förmodligen behöva stiga upp klockan 5 imorgon för att hinna jobba ett par timmar före jobbet.

Jag brukar få ett sting av söndagsångest då och då, men ändå relativt sällan. Och inte för att jag inte vill till jobbet egentligen, jag vet inte varför den kommer. Men jag är en sådan person bara tror jag, får ganska lätt ångest. Sedan går den oftast över lika snabbt som den kommer, men det är ändå lite jobbigt.

Så vad skulle nu kunna dämpa denna söndagsångest? En löprunda såklart. Eller någon annan träning. En promenad. Att jobba, förstås. Inget av det orkar jag dock eftersom jag satt uppe och surrade till 5:30 imorse och sedan toppade det med att sova till 10. Så hur får man ännu mer ångest? Genom att inte kunna göra någonting åt den!

Det är nästan så att jag längtar till imorgon så jag bara får börja beta av allt jobb…

DCIM157GOPRO

Men hade i alla fall en helt fantastiskt fin sommarlånghelg! 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  6 juni, 2016 at 17:22

  Jag brukar inte heller ha söndagsångest så ofta, men just idag alltså…. 😛
  Kram

 • Reply
  Jojo
  6 juni, 2016 at 18:17

  Förstår dig precis! Men för mig första dagen på länge utan ångest, fatta hur mycket som släppte när väl betygen var satta. Huvudvärken kom som ett brev på posten..Så nu har jag bara skojerier kvar sista veckan, och sen vuxenjobb efter alla kids har gått på sommarlov. Heja, heja, jag tänker på dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   6 juni, 2016 at 18:44

   Ja, dessa betyg alltså… Så jobbigt. Kommer man någonsin vänja sig vid denna känsla man får vid betygssättning…. Imorgon kväll (eller förhoppningsvis tidigare!) är jag iaf klar med betygen. Längtar efter den där huvudvärken alltså :O

 • Reply
  Mari
  6 juni, 2016 at 20:55

  Hmm, känner igen känslan. Men just bara idag, för jag fick verkligen mersmak av ledighet idag. Snaaaart semester!!!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: