Löpning

En timme är ändå alltid en timme

Jag hade bestämt att jag skulle springa igår, och det vore ju fan om jag bröt veckoplaneringen redan innan första passet. Så ut tog jag mig, även fast det kändes motigt (är så himla trött i dessa betygstider alltså!). Tog en paus från jobbet under kvällen och gav mig ut på en runda.

Självklart kändes det lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Det känns helt orimligt att jag sprang en hel halvmara för bara ett par veckor sedan, till att plötsligt inte orka någonting. Jag sprang tre kilometer innan jag var färdig och bestämde mig för att powerwalka resten. Men det blev ju ändå en timme rörelse utomhus, och det är bra! Plus att jag hann lyssna på en hel P3 dokumentär, den senaste som släpptes och handlar om statskuppen i Chile. Helt klart värd en lyssning!

powerwalk

Jag är faktiskt inte alls orolig över formen; det är antagligen bara en formsvacka som beror på för lite sömn, för lite mat och för mycket jobb. Nu är jag helt klar med betygen och semestern är inom räckhåll, så snart är jag på banan igen. Man får påminna sig om det när det känns tungt: att man inte tappar allt bara för att man inte har tränat som vanligt på ett par veckor. Även om det känns så när man tränar. Träning har så himla mycket med dagsform att göra. För att inte tala om kost och sömn och andra sådana småsaker…

Men hursomhelst: en fin jogg/powerwalk genom en solig och varm Göteborgskväll. Det vore ju lite dumt att klaga.

gbg

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 juni, 2016 at 15:46

  Ibland är det bara skönt att få komma ut. Och sommarkvällar växer inte på träd! Ser glassigt och fint ut!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 juni, 2016 at 20:54

   Sommarkvällar växer VERKLIGEN inte på träd. Det gäller att ta tillvara på dem!

 • Reply
  Fjällmaraträningen är officiellt påbörjad! - Träningsblogga
  11 juni, 2016 at 19:56

  […] motsats från förra gången jag var ute och sprang då jag bröt ihop efter 2-3 km kändes benen idag ganska lätta. Jag antar att sömn och kost […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: