Löpning

Fjällmaraträningen är officiellt påbörjad!

DCIM158GOPRO

Inatt var första natten på flera veckor som jag sov. Alltså verkligen sov. Vaknade och kände mig fortfarande trött klockan elva. Men ändå utvilad på något märkligt sätt, för första gången på länge. Jag har verkligen varit överstressad just detta terminsslut, så det är tur att semestern kom. Nu är det mys, träning och återhämtning som gäller ett tag framöver.

För att kicka igång den här underbara återhämtningsperioden (och nu snackar jag återhämtning från jobb, inte träning för från träningen är jag redan så sjukt återhämtad) blev denna lördag lugn och perfekt. Vi snackar Netflixmaraton och löpning. Alldeles lagom ansträngande.

DCIM158GOPRO

Till motsats från förra gången jag var ute och sprang då jag bröt ihop efter 2-3 km kändes benen idag ganska lätta. Jag antar att sömn och kost betyder något, who knew? Fick feeling och bestämde mig för att springa upp mot Delsjön, vilket innebär en lång och ganska jävlig backe. Den var jävlig även idag, jag känner mig inte i min bästa form, men den var överkomlig och det var underbart när jag var uppe.

DCIM158GOPRO

Vädret var magiskt även idag. Fattar inte vad som har hänt med ”Göteborgsvädret”? Det är liksom bara skogsbrandsvarningar här nuförtiden. Fast det sägs att regnet kommer på onsdag… Förhoppningsvis bara för en liten stund och inte för resten av sommaren.

Jag sprang vidare upp mot Kamratgården. Jag gillar att springa dit. Det händer ganska sällan, men jag gillar stället. Gillar ställen där jag vet att folk slitit och tränat hårt (i detta fall IFK Göteborg). Plus att det är så lite folk där så man kan slänga upp sin GoPro och go nuts för att försöka få bra löparbilder (gick sådär idag). Ska överlag bli bättre att ta med mig GoPro:n på löpturerna nu, tycker bloggen saknar fina springbilder och har övergått mer och mer till suddiga selfies (nog för att sådana fyller sin funktion också).

DCIM158GOPRO

Jag ser dagens löprunda lite som en kick-off och officiell start av träningen för Fjällmaraton Sälen! Sprang visserligen bara 6 km idag, men ändå… Det känns som att jag är igång igen! Ser så mycket fram emot all träning i sommar, ska se sommaren som ett enda långt träningsläger (med vissa pauser för utflykter, grillkvällar, rosévin och strandhäng).

De här första veckorna tänker jag försöka träna på känsla. Alltså inte lägga upp något jättespecifikt träningsprogram, utan snarare tänka på hur många gånger i veckan jag ska träna och vad det blir får visa sig då. Märker jag att det inte funkar, då får jag tänka om. När jag sedan åker till Luleå tänker jag köra igång backträningen ordentligt, ty där har jag nära till en slalombacke som jag hatälskar.

Hoppas att ni också har haft en stressfri, härlig lördag!

DCIM158GOPRO

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Camilla
  11 juni, 2016 at 20:05

  Härligt och inspirerande inlägg! Nu blev jag springsugen!

 • Reply
  Helena Enqvist
  11 juni, 2016 at 20:23

  Härligt inlägg! Massor av löparinspo även om jag för tillfället är allt annat än löpsugen efter för många kilometer på fjället 😉 du påminde mig att det inte är så långt kvar till ännu fler för många kilometer på fjället….försöker liksom förtränga det där

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 juni, 2016 at 12:09

   Haha, har märkt att det är ganska lätt att förtränga saker och ting… Som att man ska springa lopp och sånt 😀

 • Reply
  Mari
  12 juni, 2016 at 09:08

  Härligt inlägg och skönt med semester, det är du värd <3

 • Reply
  Fredric
  12 juni, 2016 at 11:40

  Jag visste, ser alltid till att ha bra sömn och näring före idrott, man är väl inte masochist… 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: