Löpning

Mitt närområde förstör min löpning!

Jag skrev på Instagram efter dagens löprunda: ”En tjusning med löpning är ju att man bara kan gå ut genom dörren och köra, men jag är dödens less på mitt närområde nu. Måste hitta nya ställen att springa på! Dagens runda var totalt oinspirerad och önskade bara att jag låg hemma i soffan istället. Måste hitta nya ställen att springa på!”

DCIM158GOPRO

Frustrationen är verklig, folks! Tröskeln för mig att ta mig ut för att springa nuförtiden är högre än någonsin förr. Inte ens under de kallaste av vinterdagar har den varit så hög. Och varför? Jo, för att jag vet att åt vilket håll jag än springer rundan, om jag utgår från stället där jag bor, så vet jag var vartenda litet gupp på vägen finns, hur jobbig den där backen 500 meter bort är, hur det doftar när jag springer förbi bageriet, och så vidare, och så vidare. 8:an i Skatås skulle jag kunna springa med förbundna ögon. Jag är dödens less på mitt närområde och det håller på att ta kål på min löpning! Nu när det ska vara som allra härligast att springa, när jag har all tid i världen pga semester och ska steppa upp träningen inför fjällhalvmaran. Inte okej!

Jag måste tänka nytt. Utanför lådan. Ibland brukar det hjälpa att bara springa snabbt uppför en backe, eller svänga av till höger där jag brukar springa vänster, men åkomman av tristess är svårare att bota denna gång. Det är ju inte att jag är less på att springa, så att köra någon annan träningsform ett tag är inte grejen eller lösningen, det är bara geografi som ställer till det.

Funderar på att bara börja sätta mig på en spårvagn åt något håll, åka en bit och sedan springa hem igen. Fast springer jag hem hamnar jag ju ändå i mitt närområde så småningom…

Så, har ni några tips för hur jag ska bota min geografiska tristess? 

DCIM158GOPRO

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  12 juni, 2016 at 18:00

  Du kan omöjligt ha sprungit på alla stigarna i Skatås, det finns ju hur mycket som helst! Speciellt om går lite offroad. Om du kan stå ut med att mysjogga med en snigel så tar jag gärna lite förmiddagsrundor tillsammans nu när du är ledig 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juni, 2016 at 09:41

   Hehe, nej det har jag ju förstås inte! Men jag undviker ju Skatås nu pga ormar :O Kanske vågar om jag får sällskap dock!

   • Reply
    FIT by Emma Hå
    13 juni, 2016 at 15:33

    Jag kan springa först, finns inte en orm som vågar visa sig då. Har ändå letat för jag vill hitta någon fin att fotografera, men ser inte röken av dem. Det är för mycket folk ute och stampar.

 • Reply
  Q-Vinna
  12 juni, 2016 at 20:34

  Känns igen! Ibland blir jag bara så leds på att springa där jag bor. Och då är det ännu värre för mig, bor ju i byn där jag växt upp!!! Mitt tips är att åka till någon annan del av stan eller att åka bort och springa. Det är ju så kul att springa på nya ställen.

 • Reply
  Rund är också en form!
  12 juni, 2016 at 22:17

  Skit spårvagnen och ta tåget till Alinge-texas! 😀
  (Fast vänta en vecka eller två tack). 😉

 • Reply
  Mari
  13 juni, 2016 at 07:38

  Lustigt att vi löpare är rätt lika, för de där svor jag en ramsa över härom dagen också. Att jag kan mina slingor utantill och att alla backar och gupp finns som en talande gps i hjärnan. Men ja, springa. Det slutar jag inte med 🙂 Får helt enkelt leta nya vägar!

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  13 juni, 2016 at 07:45

  Jag har haft samma dilemma här! Vi bor ganska öppet och de tre första kilometerna från vårt hus (åt alla olika håll) är så djävulskt tråkiga, kanske mest för att man alltid springer där. När man väl kommit en bit iväg och in i skogen finns mer valmöjligheter. Jag har gjort så att jag börjat ta bilen till skogen och utgått därifrån, eller åka hem till mina föräldrar och springa i skogen där istället. I ditt fall låter ju spårvagnen som ett bra alternativ, ta den både en bit iväg och sista biten hem igen. Gå bananas och upptäck nytt, det är kul 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juni, 2016 at 09:44

   Ja, jag får nog göra det! Jag har alltid undrat varför folk tar bilen till t.ex. Skatås när man kan springa dit, men nu fattar jag… :O

   • Reply
    Erika - Löpningen & Jag
    13 juni, 2016 at 20:32

    Haha jamen det känns faktiskt rätt dumt att köra bilen 3 km till skogen xD Men vafan, vi är vuxna och får bestämma själva ;D

 • Reply
  Fredric
  13 juni, 2016 at 09:01

  Gör som Stevie Wonder, kör med extremt mörka solglasögon, så ser du inget, då blir löpningen i närområdet ett spännande upptäckande av det okända 😉

 • Reply
  Camilla
  13 juni, 2016 at 09:47

  Skatås har hur mycket som helst att erbjuda! Spring runt Delsjöarna eller ta dig till Östra och Västra Långvattnet. Visserligen små stigar men fantastiska vyer som belöning. Kan även vara bra som träning inför fjöllmaraton – uppoch ner för Getryggen känns i benen =) Eller varför inte prova på Vildmarksleden till Partille / Hindås? Därifrån kan du ta bussen hem.

 • Reply
  hopihopi
  13 juni, 2016 at 09:49

  Jag har samma dilemma, är också trött på mina vanliga rundor. Spårvagnen låter som ett bra tips, eller så springer du samma runda som vanligt fast åt andra hållet. Ett annat tips är att försöka rita en figur på gps kartan (som du sen kollar hemma först). Tänk dig att nu ska jag springa en stjärna, och så måste du vika till vänster och höger om vartannat för att det ska bli en. Det är kul att kolla hemma sedan vad det blev, oftast inte ens närapå 🙂

 • Reply
  Kari
  13 juni, 2016 at 12:20

  Testa Naturpasset vettja! Även om du inte hittar kontrollerna så lär du i alla fall hitta nya stigar. Ett annat tips är att hoppa på valfritt tåg och sedan ta dig hem bäst du kan så får du ett äventyr och ett löppass på en gång.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juni, 2016 at 15:06

   Äventyr + löppass lät egentligen inte som en dum kombination faktiskt! 😀

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  13 juni, 2016 at 13:09

  Jag känner verkligen igen mig! Fick en löpardipp när vi flyttade till Göteborg. I Jönköping hade jag tre sjöar inom 500 m och kunde lätt slänga upp massor av härliga rundor genom parker, naturreservat och stränder trots att vi bodde mitt i stan – sedan flyttade vi till Göteborg där det bara är villakvarter. Skatås i all ära, det är fint men inte så roligt… Ska försöka hitta nya rundor när jag kommer hem igen!

 • Reply
  Annelie
  13 juni, 2016 at 14:51

  Vad sägs om att göra dagsutflykter till lämpliga ställen och springa där?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 juni, 2016 at 15:07

   Verkligen inte en dum idé! Funkar ju kanon nu när jag har semester och allt! 🙂

 • Reply
  En stark (?) start på semestern - Träningsblogga
  13 juni, 2016 at 15:43

  […] Av förklarliga skäl kände jag mig inte det minsta sugen på att springa idag, och därför bestämde jag mig för att köra ett pass Bodypump. Jag styrketränar ju så lite, och tycker att Bodypump är himla bra för oss som inte är så inne i styrketräningssvängen. Gillar det där att hela kroppen körs igenom och så är det liksom check på den. […]

 • Reply
  Reach Your Goal
  16 juni, 2016 at 11:37

  Känner igen mig i det här, min förra lägenhet låg bättre geografiskt till på så vis att det var närmare till ett varierat utbud av löpstråk, men nu är det såå tråkig miljö för löpning närmaste 3 kilometerna runt om och då hinner jag bli uttråkad :O Speciellt också när jag sällan springer över 8 km :O haha

 • Reply
  Att göra nyheter av ingenting - Träningsblogga
  21 juni, 2016 at 06:19

  […] och gör en video om det blogginlägget jag skrev då. Det handlade om hur jag var less på att springa i mitt närområde. Borde verkligen finnas något slags nyhetsvärde i det! ”Ida rasar på […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: