Bloggar om hälsa

Min blogg är bäst på sommaren

DCIM129GOPRO

Jag vet att det är många som bloggar som tar ett steg tillbaka på sommaren. Lite semester från bloggen, liksom. Jag förstår tanken, särskilt eftersom folk inte har tid att läsa bloggar på samma sätt på sommaren – statistiken brukar sjunka ganska rejält när det blir sommar och semester och sol och så vidare.

Men för min del är det snarare tvärtom – att jag bloggar jag som allra bäst på sommaren. Det finns såklart flera anledningar till det, men huvudanledningen stavas såklart S E M E S T E R, vilket innebär mer tid och således följande:

Mer löpning

Något som brukar generera i vilsespring och björnskräck och annat som ni uppenbarligen gillar att läsa om. Missöden – sånt gillar mina läsare och sånt blir det på sommaren.

Bättre bilder

På sommaren blir det både springbilder och annat mysigt. Har ofta min GoPro med mig när jag är ute och springer på sommaren, och det kryddar ju inläggen lite bättre än alla vinterns suddiga selfies.

Bättre text

För när man har tid att fila på sina inlägg, då blir de såklart bättre. (Okej, detta gäller inte varje inlägg hela tiden.)

Fler upplevelser

Resor och liknande, sådana gör man ju på semestern (minns förra sommaren när jag var i NYC och det var skitfå som läste bloggen pga semester, lite less när jag tyckte att jag producerade värsta bra innehållet).

DCIM126GOPRO

Okej, vilken press jag lade på mig själv och sommarbloggandet nu. Gissar att prestationsångesten kommer som ett brev på posten efter jag har publicerat detta inlägg. Men äsch, nä, det jag skulle säga var egentligen att jag kommer att blogga på som vanligt (eller kanske ännu mer?) under sommaren. Det är ju den här tiden jag har som mest att bjuda på.

Favoriter i repris från sommarbloggen

Som avslutning på denna hyllningskör till mig själv och mitt eget bloggande tänkte jag bjuda på några inlägg jag skrivit i sommartid.

Det där om björnskräcken och Missing People

Fjolårets femte mest lästa inlägg på Träningsblogga. Tidernas mest traumatiska löprunda, som tydligen gjorde sig bra i skrift då det hips vips dök upp många nya läsare pga att folk länkade vidare detta inlägg. Det är trauman folk vill ha!

Race report från New York

Under min NYC-semester sprang jag ett lopp, något som jag för övrigt kan rekommendera alla att göra. När jag kom hem skrev jag en race report, ty det gör man ju efter man har sprungit lopp.

Alla sommarens njutrundor

Det bästa med sommarlöpningen: alla njutrundor. Ni vet, när man bara är helt utvilad och ”äsch, jag drar ut och springer när jag ändå inte har något annat för mig” och så lunkar man runt och det är midnattssol eller spring med paus för dopp. Det är då sommaren och springet är som bäst. Här är några inlägg från riktiga njutrundor:

Den perfekta kvällsrundan

Om att ta saken i egna händer

Luleå, Norrbotten, mitten av juli, 22:00

Backträning i grupp i ett perfekt sommarväder

DCIM129GOPRO

Veckans tema hos Bloggar om hälsa

Denna vecka är temat hos BoH rätt och slätt ”Favorit i repris”. Min favorit är sommar, om ni inte redan har förstått det av detta inlägg. Hos Helena är det Vätternrundan – en lovestory som är favoriten, och Annika bjuder på ett riktigt gottisrecept.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Malin - Lite Längre
  15 juni, 2016 at 08:36

  Den där björnrundan är verkligen en kioskvältare 🙂 Du kanske skulle försöka dig på en uppföljare ?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 juni, 2016 at 13:09

   Hahaha, tjaaaae…. Ska ju visserligen dit i sommar, så kanske måste. För bloggens skull, haha 😉

 • Reply
  4 viktiga inlägg om vikt | FIT by Emma Hå
  5 juli, 2016 at 22:47

  […] delar med sig av favoriter om mountainbike och utmattning, och Ida pratar om sommarbloggande och en viss runda som satte skräck i henne. In och […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: