I huvudet

Att göra nyheter av ingenting

Jag satt och slösurfade och på facebook dök det upp en länk till Expressen där de hade en nyhet om en kändis vars semesterresa har börjat helt katastrofalt – hon är jättearg på flygbolaget. Dum som jag är klickar jag på länken precis som de vill, ser denna video som handlar om att denna kändis inte har fått sitt bagage och har fått ha samma kläder på sig i två dagar nu. Först skrattar jag och tänker något i stil med ”Vadå nyhet? Hur kan de lägga upp detta på Expressen?”.

Nåväl. Det Expressen gjorde var att de läste hennes blogg där hon är upprörd över att hon inte har fått sitt bagage, skriver i affekt och tjaae, det är väl typ sånt man skriver i sin blogg. Och så gör Expressen en video om detta och alla börjar håna. Faktiskt ganska lågt.

Tänk om en vore kändis. Skrev i sin blogg att man var så jävla less på t.ex. att vara förkyld och inte kunna springa på flera dagar. ”Ida är förbannad på sitt immunsystem, rasar: ’Hur kan detta hända mig’?” Eller så kanske jag skulle skriva att träningsvärken var så jobbig att jag inte orkade träna, eller att det är så mycket på jobbet att långpassen har uteblivit eller att jag är så rädd för ormar att jag inte vågar springa i Skatås. ”Ida springer flera gånger i veckan, men nu har ormarna tagit över hennes motionsspår. ’Jag vet inte vart jag ska ta vägen!’ säger denna upprörda löpare.”

Ville egentligen bara säga det till Expressen; att alla blogginlägg inte är att betrakta som material till en så kallad nyhetssajt. Men Expressen är väl knappast en sådan nuförtiden, I guess.

DCIM158GOPRO

Expressen, låna gärna denna bild när jag har blivit kändis, och gör en video om det blogginlägget jag skrev då. Det handlade om hur jag var less på att springa i mitt närområde. Borde verkligen finnas något slags nyhetsvärde i det! ”Ida rasar på Göteborg!”

Okej då, ni får länken till artikeln/videon också.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Mari
  21 juni, 2016 at 07:43

  Hahaha, så jäkla roligt 🙂

 • Reply
  Reach Your Goal
  21 juni, 2016 at 08:02

  Haha klockren!

 • Reply
  Rund är också en form!
  21 juni, 2016 at 08:12

  Ja men eller hur?! Vad är det med alla blaskor och ”jätteviktiga” icke-nyheter… *Suckar*
  Förutom alla B-kändisar som ”rasar”, ska det blir kul att se hur alla kommer till beachen i sommar i ”sin bästa form någonsin”, för sånt fixar man tydligen på 3 veckor om man ska tro vad man läser…… *himlar med ögonen*

  Så gnäll färdigt. Sorry. 😉
  Ha en fin dag!! Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   22 juni, 2016 at 09:43

   Jaaaaa jag vet. Less blir man! Särskilt less blir jag på mig själv som då och då läser skiten :O

 • Reply
  Anna (orka mera)
  21 juni, 2016 at 11:14

  Alltså jag är inte avundsjuk på kändisar. Allt de gör vrids till galenskap och gissar att de är felciterade oftare än det blir rätt. Har själv blivit intervjuad ett par gånger och när jag sen läst artikeln är den vriden på de mest konstiga sätt. Som klassikern ANNA TRÄNADE SIG SJUK. Låter som big time ortorexi men jag hade väl blivit lite öm i foten efter många mil i löparskorna….

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   22 juni, 2016 at 09:44

   Haha, ALLTSÅ!!
   Tur att man bloggar och själv kan styra innehållet. Iofs är det ju tydligen från bloggar de plockar upp sina nyheter nyförtiden… :O

 • Reply
  Malin - Lite Längre
  21 juni, 2016 at 13:53

  Hihi, underbart! Tycker du ska erbjuda Expressen dina tjänster som rubriksättare! ?

 • Reply
  Linnea
  21 juni, 2016 at 18:36

  ????? vi kanske ska starta en bloggtidning och göra nyheter? En följetong om när vi drar till fjällen!

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  21 juni, 2016 at 23:13

  De måste verkligen ha torka på redaktionen när de skriver om såna grejer.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: