Löpning

Midsommarlöpningen – ett riktigt fiasko

Jag inledde midsommarhelgen med att ta en löprunda. Det var mitt på dagen, solsken och varmt som själva satan och när det är så: då stänger jag ner verksamheten. Tydligen. Blir grinig och det är jobbigt och jag ger upp. Tänker att nästa gång då ska jag springa på löpband eller på kvällen eller är det min form som är helt spårlöst försvunnen?

4 ynkliga kilometer (och jag VET att 4 km är långt för många, men fasen, jag ska springa fjällhalvmara snart) och så gav jag upp totalt. Jag hatar värme (när jag springer alltså, annars älskar jag den)!

DCIM158GOPRO

Efter det fiaskot har jag gett mig själv ett löfte, eller en utmaning. En runstreak! Alltså inte någon sådan där galen en som vissa håller på med, typ springer 1000 dagar i sträck, nej. Men jag tänker en vecka. En vecka borde jag fixa att ta mig ut och springa varje dag. Inga långa rundor behöver det bli, de kan för all del vara som dagens 4 km, men fasen. Det ska springas! Jag tror att jag har någon slags mental spärr som gör att löpningen känns jobbig (utöver värmen då) och nu tänker jag springa tills den går över. Orkar inte! Det måste vända någon dag, det måste det.

Jag vill hitta tillbaka till det där när jag sprang rundor utan motstånd att ge mig ut, när jag orkade pressa mig själv och därmed fick resultat. Nu står jag bara och trampar, eller snarare går tillbaka i utvecklingen. Det är så sjukt tråkigt.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Ida
  25 juni, 2016 at 07:28

  Jag har fått tips om att man behöver 4-5 pass i riktig värme för att kroppen ska vänja sig. Så häng i. Utmana kroppen att springa i värme även om det inte är långt. Det är ju bra om du är van om Fjällmaran blir varm. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 juni, 2016 at 12:13

   Jamen precis, det är lite så jag tänker: jag MÅSTE ju vänja kroppen vid att springa i värme för rätt vad det är så är det varmt på något av alla himla lopp man anmäler sig till hela tiden 😀
   Ska strax ut och springa igen, varmt idag också, men nu jäklar!

 • Reply
  Mikaela
  25 juni, 2016 at 09:13

  Jag gillar inte heller att springa i värme, orkar ingenting 🙁 Och jag har anmält mig till lidingöloppet, de är bara fortsätta kuta i värmen för att vänja kroppen och för att få en bra tid!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 juni, 2016 at 12:14

   Ja, vi får hänga i och kämpa på med värmelöpningen. Någon gång ska man väl vänja sig! (?) Hoppas jag 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  25 juni, 2016 at 17:23

  Du skulle gjort som jag, gett dig ut klockan 05.45 i åska, regn, hagel och stormby. Grymt härligt. Men lite läskigt…. Lycka till med veckostreaken, du hittar snart tillbaka till feelingen!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 juni, 2016 at 10:54

   Nämen huvva! Inatt åskade det här, det jag tänkte när jag vaknade av det var inte: ”Åh, en löprunda kanske!” Haha :d

 • Reply
  Mari
  25 juni, 2016 at 22:29

  Du är snart tillbaka fina du 🙂

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  30 juni, 2016 at 21:23

  Jag gillar heller inte att springa i värme. Varje steg blir en plåga tycker jag.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: