I huvudet Löpning

Run streak dag 2, och tankar om träningssommaren

Så jag fick semester och efter ett tag (när jag hade sovit ikapp och börjat varva ner) märkte jag att när jag har semester har jag skitmycket tid. Semester när man är singel och barnlös är inte som semester när man har familj förmodar jag, och inte är det heller som sommarlov när man var ung och var ute och härjade var och varannan kväll då ens kompisar också var lediga. Fasen alltså, jag har så sjukt mycket tid.

Bara sedan mitt Luleåbesök drog för några dagar sedan har jag hunnit träna en del, sova jättemycket, kolla en säsong av Orange is the new black på Netflix, gjort en youtubevideo som lyckliga ni snart ska få se, och tänkt och tänkt och tänkt. Till veckan ska jag försöka socialisera mig lite också, börjar känna mig redo för det…

Hursomhelst. En sak som jag har tänkt jättemycket på är ju såklart träningen. Bl.a. så tänkte jag att eftersom jag har så sick mycket tid och ärligt talat väldigt lite att göra så kan jag ju satsa på den nu. Träningen alltså. Istället för att muttra på och fundera på vad som saknas mig i livet. Så, träningen. Är det någon gång jag verkligen har tid att satsa på den så är det nu. Därför har jag bokat in träningsdejter till veckan och så har jag ju kört igång min så kallade Run Streak.

DCIM158GOPRO

En 7-dagars Run Streak

Steg 1 under min stora träningssommar är alltså Runstreaken, som jag ju redan har nämnt i ett tidigare inlägg. Jag tänker mig att jag ska springa varje dag i sju dagar. Borde till och med en latmask som jag kunna fixa. Anledningen är helt enkelt för att jag inte ska kunna köpslå med mig själv om huruvida jag ska träna eller ej, och så hoppas jag att jag på köpet blir lite bättre på att klara av att springa i värme.

Fick en fråga på instagram om hur jag tänker kring distans och så vidare. Blev lite ställd för det hade jag ju inte tänkt någonting på överhuvudtaget. Där kom mitt ostrukturerade träningsjag fram igen! Men okej, reglerna för min runstreak är som följer:

Jag måste springa minst en gång om dagen.

Det var nog alla regler… Tänker att bara jag tar mig ut och springer litegrann så är det klart godkänt.

Run streak dag 2 (midsommardagen)

Det blev en runda på 7 km. Det var lika varmt och jävligt som dagen innan och jag stannade hur många gånger som helst. Men jag gav inte upp utan fullföljde. Jag tycker att det är så vidrigt att springa i denna värme. Man kan inte värja sig för värme. Femton minusgrader är inga problem – det kan man klä sig för. Men värme. Värme. Så det gick långsamt och det var tungt, men fasen, jag tog mig 7 km mitt på varmaste tiden på dagen. Efteråt bälgade jag i mig Resorb, eftersom jag började frysa mot slutet. Tydligt tecken på vätskebrist… Kom ihåg att fylla på med vätska på sommaren people!

DCIM158GOPRO

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  traningsgladje
  26 juni, 2016 at 16:10

  jag älskar alla former av streaks så länge de inte håller på för länge! för några år sedan fick jag för mig att gå eller springa en mil i 30 dagar. det är superenkelt i 3-4 dagar, sedna kommer verkligheten ifatt med resdagar och annat – och så blir det inte jätteenkelt längre. men jag grejade det till slut (och har sedan dess aldrig funderat på en repris). en annan gång körde jag en anna form av run streak, jag minns inte hur länge jag höll på men kortaste distans var 1 km vilket inte är så mycket. jag tror att 1 mile eller så är vad de som kör jättelånga (alltså typ livslånga) run streaks kör. kul grej iaf!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 juni, 2016 at 22:22

   Ja, man får liksom hitta på små utmaningar för att hålla igång motivationen 😀 Men en mil i 30 dagar alltså, imponerande!

 • Reply
  Annelie
  26 juni, 2016 at 16:17

  Tack för inspirationen. Jag funderar också på att köra någon form av streak om en vecka när semestern sätter igång. Ska bara klura lite på upplägget.

  Jag tycker också att det är sjukt jobbigt med värmen men det har gått mycket bättre när jag haft vatten med mig och tillåtit mig att dricka och gå några meter varje kilometer.

  Hoppas ni haft skönare temperatur på västkusten idag liksom vi haft på ostkusten. Fick till en riktigt skön runda i regnet.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 juni, 2016 at 22:23

   Ja, idag var vädret sååå mycket bättre för löpning. Tacksam för det även om jag försöker att vänja mig vid att springa i värmen 🙂

 • Reply
  Mari
  26 juni, 2016 at 21:54

  Gött! Heja dig 🙂 Något liknande tänkte jag också köra när jag går på semester.

 • Reply
  Q-Vinna
  27 juni, 2016 at 00:35

  Heja heja!

 • Reply
  Fredric
  27 juni, 2016 at 06:04

  Gillar tvångstankar om träning ”måste springa minst…” 😉 för lite sådant i bloggosfären tycker jag… och värme är inget problem för man lurar det jävelskapet med att springa på natten i stället. 00:00 stack jag i väg och 19:44 (4,0 km) senare var jag tillbaka – Piece af cake!

 • Reply
  Lina
  27 juni, 2016 at 08:39

  Vilken rolig idé. Den måste jag testa i sommar. Lagom med 7 dagar 🙂

 • Reply
  Reach Your Goal
  27 juni, 2016 at 12:15

  Vilken rolig utmaning!

  Åh jag älskar att springa i värme, så olika det kan va :O Tror helt klart att jag har gener för medelhavsklimat. Jag fryser alltid och får otroligt ont i öronen om det så bara fläktar lite lite, inte ens pannband hjälper snålblåsiga dagar. Dock är jag ingen soldyrkare som tycker om att ligga stilla i solen. När jag tänker efter har jag alltid älskat att spela fotboll i gassande sol och alltid blivit lika förvånad när alla soldyrkare klagat att det är för varmt. Det enda jobbiga är att det är lättare att få vätskebrist :/ Så fascinerande att det är så olika.

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: