Mat och dryck och annat gott

Gör egen isglass av frusna bär

1 juli, 2016

Man kan ju inte säga att sommarkänslorna infann sig idag, den 1 juli. 16 grader och regn och en stilla undran om det redan har blivit höst. Men det är juli och idag var första dagen av #julikalender! Eftersom jag har tränat varje dag i en vecka bestämde jag mig för att välja en lugnare aktivitet från listan, och valet föll på nummer 32: gör egen isglass av frusna bär! Eftersom jag är så himla för uttrycket ”Sharing is caring” så ska jag såklart dela med mig av ”receptet”.

frozenberries
1. Titta efter vad du har i frysen. Ligger säkert någon bortglömd gammal påse med frusna bär där. I min låg det blåbär.

2. Gräv fram glassformar någonstans ifrån. Ligger antagligen längst in i något skåp. Det gjorde de hos mig.

3. Lägg några bär i varje glassform. Häll över någon slags vätska. Jag hade lättdryck med vattenmelonsmak i skafferiet så testade med en sådan.

4. Skjuts in i frysen!

Desktop10

5. Efter ca 1 timme: rör om lite i formarna i ett tappert försök att göra så att alla bär inte hamnar i botten. Kommer förmodligen misslyckas, men kan ju vara värt ett försök.

6. Efter ca 4-5 timmar: voila! ISGLASS! Och god också. Två ingredienser, minimalt arbete. That’s my kind of cooking.

isglass

 

7 Comments

  • Reply Mari 1 juli, 2016 at 19:32

    Så enkelt och så bra 🙂

  • Reply Days by Johanna 2 juli, 2016 at 12:30

    Vilket bra tips! Tack 🙂

  • Reply Victoria Karlsson 2 juli, 2016 at 13:10

    Man får barndomsminnen av hemmagjord isglass

    • Reply Träningsblogga - Ida 2 juli, 2016 at 16:36

      Och såna minnen är ju alltid bra 😀 Måste se till att ha hemmagjord glass i frysen oftare, det är ju värsta bra grejen!

  • Reply Mia 2 juli, 2016 at 16:39

    GOTT! Men var är det där glassvädret?! I och för sig väldigt skönt springväder för er som kan hålla på med sånt, men ändå…

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: