Löpning

Här springer jag och bygger karaktär!

DCIM158GOPRO

Idag var det dags att springa igen! Jag tog en lugn morgon, läste lite bok, åt frukost, drack espresso, fixade en bra spellista och sedan gav jag mig ut. Perfekt väder för löpning (16 grader, mulet). Första 3 km gick lite trögt, men det brukar alltid ta ett tag innan man blir varm i kläderna så att säga, så jag pinnade på. Tänkte mig att det skulle bli minst en mil idag.

Döm om min förvåning då när det INTE ALLS blev lättare. Varenda kilometer var trög som sirap och att springa en mil, som vanligtvis inte är några större problem, kändes helt oöverkomligt. Jag fick köpslå med mig själv hela vägen (”Denna låt är 6 min lång, när du har lyssnat på den får du stanna och dricka lite vatten.”). Att det var motvind prick hela vägen (nej okej, men nästan) och dessutom storm (givetvis inte, men det kändes så) gjorde det hela ännu lite värre.

När jag hade kommit 8 km stannade jag tvärt. Funderade på om jag inte skulle få ta spårvagnen de två kvarvarande kilometerna hem. Tackar nu mig själv för att jag hade någon jäkla karaktär där i alla fall och inte tog spårvagnen. När det var en kilometer kvar och jag kämpade mig fram i blåsten, då kom grädden på moset i form av en störtskur.

Men jag tänker så här: det är sådana här pass som bygger karaktär och pannben. Väl? 

DCIM158GOPRO

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  2 juli, 2016 at 16:32

  Bra kämpat i blåsten! Om man aldrig hade skitpassen skulle man inte uppskatta de andra lika mycket! Gött med en regnskur som pricken över i:t, den gör i alla fall så att folk tycker lite synd om en 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 juli, 2016 at 15:09

   Det är sant! Just därför kan jag ibland uppskatta skitpassen, för att jag vet att det inte kommer vara lika jävligt nästa gång 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  2 juli, 2016 at 19:37

  Klart det är! 😉
  Du slapp haglet från helvetet (!) som drog ner här då i alla fall. Har aldrig varit med om något liknande.. 😮

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  2 juli, 2016 at 21:28

  Det bygger en väldig massa karaktär!

 • Reply
  Linnea
  2 juli, 2016 at 22:33

  Vet exakt den känslan, har haft den alltför mycket senaste tiden. Tyckte du runstreaken hjälpte?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 juli, 2016 at 15:11

   Ja, runstreaken var skitbra! Jag sprang ju korta pass, men bara känslan av att kunna dra ut och springa varje dag var så värd. Skulle faktiskt vara kul att testa en längre runstreak nångång 🙂

 • Reply
  johdern
  2 juli, 2016 at 22:35

  MYCKET bra gjort av dig! Och TACK för att du rapporterade på instagram. Fick även mig att springa en mil idag! Om jag inte sett att du varit ute och byggt pannben hade jag sprungit max 6 km idag… men det blev 10 🙂 Fortsätt inspirera!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 juli, 2016 at 15:12

   Åh, tack för att du skriver detta! Vad glad jag blir att jag kunde inspirera med mitt skitpass! 😀

 • Reply
  Åsa
  3 juli, 2016 at 15:55

  Men visst är det så, att man bygger den där förbaskade karaktären när det är som värst. Vem som helst kan ju skutta fram en mil i solsken och vindstilla på pigga ben. Men när kroppen skriker NEEEEJ, själen gör det detsamma och man ÄNDÅ tar sig runt, då jävlar är man grym!

 • Reply
  Lillian
  3 juli, 2016 at 18:09

  Oja, precis då man bygger karaktär eller pannben eller vad man kallar det. Man är väl inget kycklingsbröst heller! 🙂 Men visst är det så att alla rundor inte är roliga. Speciellt inte de när bilder av astmatiska flodhästar flimrar förbi för den inre synen. Lite regn på det så är dagen toppen. Men, man ångrar aldrig ett pass efteråt!

 • Reply
  Mari
  3 juli, 2016 at 19:13

  Bra kämpat! Det är helt klart de passen som bygger pannben.:)

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  7 juli, 2016 at 21:59

  Bra jobbat pannbenet! Ibland vill man bara börja gå eller som sagt, sätta sig på en spårvagn och åka hem, men det kan man ju inte göra… Då är man tacksam att man har pannbenet och nu är det dessutom lite hårdare till nästa gång! 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: