Annan träning än löpning

Ett litet styrkepass att köra hemma

Hade det inte varit för #julikalender hade jag nog inte tagit mig upp ur sängen alls idag. Men något ville jag ju bocka av på listan, så idag föll valet på punkt nummer 12: Välj ut fyra styrkeövningar och kör 10 repetitioner av varje i 15 minuter. Sjukt bra koncept! Hur enkelt som helst, fyra övningar kan man ju lätt hitta på och så kör man bara. Och ärligt hörni, 15 minuter blir svettigare än man tror.

Ett hemmapass med fokus på bålstyrka

Eftersom en löpare (och alla andra för den delen) behöver starka bålmuskler för att orka allt hon vill, bestämde jag mig för att fokusera på bålen i detta lilla vardagsrumsstyrkepass. Med squats som bonus i slutet. Valde fyra klassiska övningar som man inte behöver någonting alls (förutom möjligtvis en matta) för att utföra. Slog på timern på mobilen och körde så många omgångar jag hann innan den ringde.

timer

1. Sit-ups

2. Rygglyft (ni vet, när man ligger på mage och lyfter ryggen)

3. Cykel (eller vad de nu kallas: man ligger på rygg, lyfter benen till 90 grader och börjar ”cykla” i luften. Körde 10 repetitioner på varje sida)

4. Squats (inte så mycket bålträning där kanske, men squats är alltid bra)

rygglyft

Jag skulle verkligen, VERKLIGEN kunna bli bättre på att riva av styrkepass hemma. Det krävs ju inte så mycket. Man kommer på några övningar och så kör man bara. 15 minuter kanske låter meningslöst (?) men det blir verkligen svettigt! Och tycker man inte att det är räcker så kan man ju köra 5 minuter till. Eller 40. Vad man nu känner för. Och övningar finns det ju hur många som helst. Köper man dessutom hem någon kettlebell och andra redskap kan man ju vara ännu mer fantasifull i sin hemmaträning.

Här finns ett pass jag kört med kettlebells, och här hittar du en salig blandning med övningar att göra hemma i vardagsrummet.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mari
  3 juli, 2016 at 19:11

  Toppenbra ju 🙂

 • Reply
  Fredric
  4 juli, 2016 at 00:51

  Har alltid tyckt att styrketräning är lite överkurs som löpare, är ju stark från början liksom 😉 Men kör (tio situps och sidoplankan 20 sek) två gånger i veckan, för min allmänna kroppshållning (ej för löpningen egentligen). Det drar överkroppen lite framåt och stabiliserar en aning i sidled. Är även bra för löpningen – i dag 31:a löprundan (sedan jag tog upp joggingen igen v. 12): 4,0 km på 18:30 (4:37 min/km).

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: