Mat och dryck och annat gott

En äkta göteborgsk räkfrossa

Det finns alltid saker som förknippas med olika ställen. Göteborg förknippas väl med typ Glenn, ordvitsar och fisk? Och japp, jag har tagit en selfie med Glenn (Hysén såklart), jag skrattar ihjäl mig om jag själv kommer på en dålig ordvits och här kommer nästa bekännelse: det tog 5,5 år i Göteborg innan jag tog mig till Feskekôrka.

feskekorka

Jag kan inte förstå att jag har gått förbi där tjugofemtusen gånger (minst) men aldrig gått in. Jag har liksom skickat dit elever när vi har gjort stadsvandringar, har tipsat folk som kommit hit på besök, men aldrig varit dit själv…

feskekorka1 fiskar

Jag kommer från en riktig fiskarsläkt. Min mormor och morfar fiskade löjrom (eller nåja, de fiskade löja och klämde ut rommen). De är från Kalix, så nu snackar vi äkta magnifik Kalixlöjrom. Det är det godaste jag vet. Hade det inte varit så dyrt hade jag ätit det som lördagsgodis. Köpte dock ingen löjrom i Feskekôrka, för nu är vi ju ändå på västkusten och här äter vi räkor!

Att ställa till med en riktig räkfrossa, det har jag aldrig gjort förut, men jäklar i min lilla låda: det kommer jag att göra igen. Färska räkor, vitlöksbröd och sallad med ett gott vitt vin och kanske lite cava – och lyckan är gjord.

Det får bli dagens Göteborgstips – ät räkor!

rakor salladochvin rakfrossa

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  5 juli, 2016 at 07:55

  Värsta goda! Har heller aldrig varit inne där. Men kört förbi hundra gånger när vi hamnar vilse i Göteborg. För hur man än kör hamnar man liksom där…

 • Reply
  Mari
  5 juli, 2016 at 09:04

  Men gaah, vill ha! Så himla gott 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: