Resa

Fyra dagar och tre nätter i Hunnebostrand

IMG_7609

Sådär. Nu är jag hemma igen efter fyra dagar i underbart fina Hunnebostrand i Bohuslän. Vilken lyx det var att få gästa en stuga bara ett stenkast från havet och vilken jäkla tur med vädret vi hade; soligt och varmt varje dag. Man skulle kanske tro att vi bara låg på latsidan och stekte oss i solen, men riktigt så var det inte utan vi hann faktiskt med en hel del. Det var utflykter till diverse ställen, quiz på bryggrestaurang, löprundor och bad (och minigolf!). Vi skulle dessutom paddla kajak, något som jag aldrig har gjort förut och var både pepp på och jäkligt livrädd för. När det väl var dags blåste det dock så pass mycket att vi inte kunde göra annat än att banga. Till och med kajakuthyraren tyckte att det var väl jobbigt att paddla i den vinden…

Jag återkommer förmodligen i senare inlägg om mysiga saker att göra på Bästkusten, men nu känner jag först och främst att jag måste redogöra för hur det har gått med #julikalender! Fyra dagar bortrest och fyra dagar att redogöra för. Jag hade sannerligen kunnat bocka av fler grejer från listan, men jag valde dessa fyra.

10. Ring en vän som du inte pratat med på länge. 

Istället för att ringa en vän gjorde jag detta face to face så att säga. Jag åkte nämligen till denna stuga vid havet tillsammans med en gammal lägenhetskompis som jag alldeles nyligen återupptog kontakten med. Ett sms till en gammal kompis kan bevisligen till och med leda till underbara dagar vid kusten. Det ni.

IMG_7683

51. Upptäck något nytt.

Det får man ju verkligen säga att jag har gjort. Hunnebostrand, Kungshamn och Smögen till exempel. Fick dessutom till en löprunda i Hunnebostrand vilket alltid ger lite av en extra dimension till att upptäcka ett nytt ställe.

IMG_7612

39. Besök en badplats och simma så länge du orkar. 

Bad varenda dag i Hunnebostrand förstås. En kan ju inte åka till havet och inte bada. Favoritbadet var efter en svettig löprunda (även punkt nummer 1 på listan, men jag väntar med att bocka av den ändå för detta har jag tänkt göra fler gånger i sommar…).

IMG_7620

24. Kör ett styrkepass utomhus. Använd bara din kroppsvikt. 

Efter löprunda + bad blev det styrkepass på en brygga. Tricepsdips från bänk, armhävningar, squats och plankan – räckte gott och väl för träningsvärk dagen efter. Den iskalla ölen som inmundigades med havet som utsikt efter löprunda + bad + styrkepass på brygga var sommarens godaste hittills.

IMG_7660

Men nu är jag tillbaka i stan igen, och det fina vädret följde tyvärr inte med hit. Här är det bara grått och trist ute. Hoppas verkligen att det vänder (till imorgon typ?), för jag vill otroligt gärna spendera någon fler dag vid havet innan jag åker till nästa semestermål som är Norrbotten. Det finns visserligen hav där också, men hav kan man aldrig få för mycket av!

hunnebostrand

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mari
  8 juli, 2016 at 08:20

  Wow. Vilka dagar! Så himla fint 🙂 Har däremot helt totalt glömt bort den där listan, hmm… kanske får köra en egen, typ snart… 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 juli, 2016 at 11:51

   Du får haka på listan nu. Än är ju juli inte slut! 😀

   • Reply
    Mari
    9 juli, 2016 at 09:07

    Helt sant, du är inte dum du 😉

 • Reply
  Madelene
  8 juli, 2016 at 11:07

  Åhh, vad mysigt :). Ett resmål till som hamnar på min besökalista denna morgon – Västkusten!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 juli, 2016 at 11:31

  Ser fantastiskt ut! Hoppas du får det minst lika fint norröver!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 juli, 2016 at 11:56

   Det var fantastiskt! Och ja, det hoppas jag med på… Det har visst varit jäkligt grått där ett tag nu, så jag räknar med att det vänder när jag kommer upp! 😀

 • Reply
  Veckans träning, v.27 - Träningsblogga
  10 juli, 2016 at 19:13

  […] Vila Tis: Vila Ons: Löpning 4 km + styrkepass på brygga (!) Tors: Vila Fre: Löpning, intervaller (4x4min) Lör: Löpning 17 km Sön: […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: