I huvudet

Om att lägga årets största utmaning precis efter semestern

En liten fågel viskade i mitt öra att det bara är sju veckor kvar till Fjällmaraton Sälen. Det var i och för sig ett tag sedan, så nu kanske det bara är sex veckor kvar? Jag vet inte, jag vågar inte kolla.

Tiden går så vansinnigt snabbt, och detta lopp som kändes så evinnerligt långt borta när jag bokade in det i mars är snart här! Och jag förstår verkligen inte hur jag ska klara det. Jag fattar ju att en halvmara i fjällen kommer vara minst tjugofemtusen gånger jobbigare än en halvmara på asfalt, och varför går tiden så snabbt? Jag tycker att jag tränar på ganska bra ändå, förstår liksom inte hur jag skulle kunna lägga i en extra växel, men givetvis skulle jag kunna springa längre, springa snabbare, utmana mig själv mer. Nu måste jag börja tänka till.

Det här med att lägga årets största utmaning precis efter semestern var kanske inte det klokaste. I teorin är det ju jättesmart, eftersom det i teorin finns mer tid att träna, men man glömmer också att sommar och semester även innebär mer socialt liv, mer alkohol, mer godis, fler lata dagar, mer av allt. Ju bättre väder, desto mindre träning. Vilken tur då att det är riktigt tråkigt väder i Göteborg idag. Ska tvätta klart och sedan beger jag mig ut för att köra ett intervallpass. Känner att jag behöver ta ut mig idag.

Om jag tvivlar på mig själv? Nääädå, inte alls… 

DCIM158GOPRO

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Camilla
  8 juli, 2016 at 13:33

  Tvivla inte! Du kommer klara det fint!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 juli, 2016 at 13:52

  Det är bara vanlig pre-rejs-noja. Det kommer gå galant!

 • Reply
  Linnea
  8 juli, 2016 at 15:18

  Vi ska i mål om vi så ska bära varandra!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 juli, 2016 at 10:20

   Det KAN hända att du får bära mig! Haha!
   Men jag ska göra mitt bästa för att du inte ska behöva göra det… 😀

 • Reply
  Madelene
  8 juli, 2016 at 19:12

  Om målet är att klara loppet och inte någon speciell tid så klart du fixar’t. ??

 • Reply
  En intervallfavorit: Norska superintervaller - Träningsblogga
  9 juli, 2016 at 07:05

  […] liten spark i baken var det allt att inse att det inte är så länge kvar till Sälen. Insikten gjorde nämligen så att jag tog mig iväg till gymmet för att köra ett intervallpass. […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: