Annan träning än löpning Löpning

Backintervaller och utegym

Efter tre dagar med vila från träning var det idag äntligen dags att riva av ett pass igen. Det var riktigt himla skönt! Är ju som ni vet i Luleå, och då passar ingenting bättre än att besöka bästa Ormbergets friluftsområde, som bjuder på det mesta man kan önska i gratisträningsväg -> en slalombacke och ett grymt utegym. Idag blev det båda delarna.

Backintervaller i Ormbergsbacken

Inledde det hela med att springa två väldigt lugna kilometer som uppvärmning. Det är så långt jag har till slalombacken. Perfekt bara det. Fick lov att googla hur lång backen är, för det tar så jävulskt på krafterna att springa uppför den. 270 meter och 45 meter fallhöjd är uppenbarligen vad som krävs för att jag ska tappa andan. Nästan bokstavligt talat tappa andan.

ormbergsbacken

Utsikten när man når toppen av en bra backe är dock alltid så fin att man nästan tappar andan igen, och det är väl värt slitet. Och så är det väl värt slitet den där detaljen att man blir starkare och en bättre löpare av att plåga sig upp. Ja, denna backe kommer få fler besök av mig i sommar, det är ett som är jävligt säkert.

backintervallerormberget

Några varv i utegymmet 

Jamen detta då, utegym, vilken bra grej det är! Bra och gratis. Blir ju inte bättre. Nu har inte jag testat så många utegym i mina dagar, men jag tror att detta skulle ligga i topp även om jag hade testat fler. Alldeles bakom slalombacken finns det, intill elljusspåren. Komplett med ”maskiner” för alla muskler (nåja, kanske inte prick alla 650 muskler man har i kroppen), och behöver man värma upp så finns det även en crosstrainer.

blogg luleå-001

Om ni undrar vad jag gör på första bilden så är det ett tafatt försök till en pull-up. Lyckades dra upp mig själv ca 1 cm. Är så svag i armarna! 

Kroppen fick sig en rejäl genomkörare där uppe. Det blev bröst, armar, ben och mage (alltså den där crunch-mackapären, shit pommes vad det sved i magen!). Ja, jag kan nog garantera att även detta ställe kommer att besökas av mig fler gånger denna sommar. Överlag så tänker jag att jag ska försöka bli bättre på att få till lite styrka efter mina löppass nu under semestern, eftersom jag inte kommer gå till gymmet något på ett tag. Avsluta en löprunda med några situps borde man ju alltid orka!

squatspring utegym

Efter detta blev det en lugn promenad de två kilometerna hem, sedan ett par timmar i solstolen och så får man väl vara nöjd med denna torsdag. Nu är det bara lugn och ro resten av kvällen, för imorgon planerar jag att få till ett långpass. Vi ska åka till Finland över dagen och på vägen hem har jag ”beställt” att få bli avsläppt lite tidigare och springa hem. Inte hela vägen från Finland då (även om det hade varit rätt coolt).

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Hanna
  14 juli, 2016 at 18:11

  Vilket härligt pass!

 • Reply
  Rund är också en form!
  14 juli, 2016 at 19:38

  Gött att få till träning igen.
  Jag ligger efter i backträning känner jag. Behöver få till de där backintervallerna, jag PRATAR så mycket om…. (Mycket snack ja…) 😮 😉

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juli, 2016 at 12:21

   Så himla svårt att få till sådana tycker jag. Här i Luleå funkar det eftersom jag har slalombacken nära, men annars är jag hopplös på det.

 • Reply
  Emma
  14 juli, 2016 at 21:05

  Vilket härligt utegym ni verkar ha! Här i Linköping finns det inte alls många och dom som finns är inte lika moderna. Får tjata lite på kommunen! haha

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juli, 2016 at 12:27

   Ja, detta utegym är verkligen kanon! Ska köra det igen någon dag framöver 🙂

 • Reply
  Mari
  15 juli, 2016 at 17:35

  Härligt fina du. Fick till ett bra backpass idag jag också, och ja, de där jäkla backarna alltså!!! Snart sälen……. hmm..

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   17 juli, 2016 at 12:28

   Sälen känns så himla orimligt just nu alltså…. :O

   • Reply
    Mari
    17 juli, 2016 at 13:08

    Haha, ja.. Men vi får göra det tillsammans, om vi så ska krypa i mål =)

 • Reply
  Ellen
  27 juli, 2016 at 19:57

  Ormberget är ju så himla bra!! Saknar det lite nu när jag är hemma i Uppsala över sommaren…. Det finns ett till utegym där i närheten, det är gjort i trä. Om man går mot Kronan så finns det strax innan den branta bron över mot kronan och återvinningen 🙂

 • Reply
  Carpediem:ar det sista ur semestern - Träningsblogga
  1 augusti, 2016 at 20:01

  […] ur den sista semestertiden genom att jag startade denna dag med ett träningspass på älskade Ormberget (så underbart att kunna träna prick när man vill och inte anpassa sig efter jobbet) och åker […]

 • Reply
  Tio träningsfavoriter - Träningsblogga
  16 januari, 2017 at 11:20

  […] Älskade att träna på SATS. Med tanke på hur få av mina träningstillfällen jag faktiskt spenderade på gymmet började det dock kännas orimligt att betala så mycket för ett träningskort, så nu har jag bytt gym. Det ska nog bli bra det också, hoppas jag. Annars är jag också rätt förtjust i utegymmet på Ormberget i Luleå. […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: