Löpning

Långpasset som inte blev som jag tänkt mig

Häromdagen tog vi en dagstur till Finland. Torneå närmare bestämt. Den där staden på andra sidan gränsen från Haparanda. Vi åkte tidigt, stannade på fikarast i Kalix, handlade likörer på Alko och åt lunch på IKEA. Och så körde vi hem igen. Det kanske inte låter mycket för världen, men det var en trevlig tur.

På vägen hem hade jag ”beställt” att få bli avsläppt lite tidigare, för att springa lite och därmed slippa springa från A till A och istället springa från A till B. Jag blev avsläppt mitt i ingenstans (eller Rutvik), som visserligen bara är 7-8 km hemifrån, men jag tänkte ju att jag kunde ta en extrasväng genom stan och köra ett ordentligt långpass.

rutvik

Precis före utsläppet från bilen var jag två sekunder från att somna (ni vet, det vaggar så gott i en bil), och kycklingen och cheesecaken jag ätit en timme tidigare hade svällt upp magen till en stenhård ballong. Bara att börja springa då…

Så här. Första kilometern gick bra. Det var lite kul att springa där jag aldrig sprungit förut, det var jäkligt fint och en lång, lång raksträcka – sådana där som man aldrig får uppleva i backiga Göteborg. Upp till ungefär fyra kilometer gick det helt okej. Varvade löpningen med gång för att orka med. Men det gick ändå helt okej.

e4rutvik

Vid 4-5 kilometer tog den där långa raksträckan slut, och det var dags att välja om jag skulle ta en extra sväng och göra det hela till ett långpass, eller springa hem direkt. Jag valde såklart det senare, eftersom benen knappt orkade bära mig. När jag hade tagit mig sju kilometer svängde jag förbi hos syrran, pratade ett par minuter och passade på att stoppa klockan och lägga ett av mina sämre löppass bakom mig.

DCIM159GOPRO

Det är lätt att börja sparka på sig själv när det blir sådana här pass, sådana här som verkligen inte blir som man tänkt sig. När ett stort mål (i mitt fall fjällhalvmaraton) dessutom börjar närma sig känner man sig förmodligen än mycket sämre. Men tur att man ändå har varit med några år nu, och vet att det ibland blir så här. Man kan känna sig i toppenform och så hips vips en dag så känns verkligen allting fel. Det bara blir så. Upp på hästen igen bara…

flowers

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Åsa
  17 juli, 2016 at 14:17

  Så himla bra att du lyssnar till kroppen och bara konstaterar att det inte är läge för annat än att ta det lugnt. Det är en gåva!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 15:06

   Ja, det är inte alltid så lätt, men jag har blivit relativt bra på det 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 juli, 2016 at 17:00

  Oh Ja, alla har såna där dagar! Bra kämpat!

  Igår hade jag nog förmodligen lätt gett upp 5 km tidigare än jag gjorde. Men jag var ju tvungen att ta mig tillbaka till bilen…!
  Du kanske skulle bett dem släppa av dig längre hemifrån. 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 15:07

   Hehe, det var tänkt så egentligen, men vi insåg alla att det kanske inte var så himla smart att springa längs E4:an… :O

 • Reply
  hopihopi
  17 juli, 2016 at 18:43

  Alla har svackor ibland, det är bra att man insett det och inte stressar över dagsformen.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 15:08

   Sant sant! Blev rätt förkyld typ ett dygn senare också, så det låg nog någon skit i kroppen som gjorde att det inte riktigt gick att springa ordentligt den här gången.

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  17 juli, 2016 at 21:24

  Såna rundor har alla. Bara att ta nya tag en annan dag.

 • Reply
  Fredric
  18 juli, 2016 at 10:23

  Asch, det var IKEA-besöket (den hårdaste utav utmaningar…) som knäckte dig, inte löpningen 😉 För övrigt gillar jag långa raksträckor. Min raksträcka jag springer på, är 6,8 km linjalrät asfalt och den kan jag inte bli mätt på 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 15:09

   Är otroligt förtjust i långa raksträckor jag också, önskar att jag hade fler sådana att springa på i Gbg!

 • Reply
  Ett kortare långpass på morgonkvisten - Träningsblogga
  26 juli, 2016 at 21:47

  […] jag ett nytt försök med det här att bli avsläppt från bil och springa hem. Min käre bror skulle åka hem till Göteborg, så jag hängde med nästan hela […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: