Allt och inget

Alla är ute och letar Pokémon

Vi måste ju prata om Pokémon Go!

Den senaste veckan har det ju tisslats och tasslats om Pokémon på alla nyhetssajter och i sociala medier och jag har inte direkt orkat bry mig. Sedan såg jag att det släpptes i Sverige och jag tänkte att det ju knappast kan skada att ladda ner det bara för att se hur det ser ut… Så det gjorde jag och så fångade jag en Pokémon på väg till ett pizzakalas.

Sedan visade jag det för mina syskonbarn som blev helt hysteriska. ”KAN VI GÅ UT OCH LETA POKÉMON?”. Så det gjorde vi. Och sedan kraschade skiten. Och det låg nere, herregud vad det låg nere. Tråkigt såklart, och syskonbarnen bröt halvt ihop. Framåt kvällningen var serverproblemen lösta och vi gick med glädje ut och rörde oss. ”DÄR ÄR EN!” och vi började springa. Under en senare runda ville fler vuxna följa med för att se hur det gick till. Och alla skrattade och det var roligt.

pokemonjakt

”Nu ska vi jaga Pokémon, nu ska vi jaga Pokémon!” Och systersonen som skulle bli älgjägare har bestämt sig för att sadla om till Pokémonjägare. 

Människor pratar med varandra!

Utöver det här med att det tydligen var skitkul för både vuxna och barn, att alla plötsligt vill ut och gå istället för att sitta inne och se tv eller kolla paddan eller så där så hände det en annan intressant sak här på området…

Plötsligt ropar folk från en balkong: ”Är ni ute och letar Pokémon?”. En liten bit bort står ett par och pekar, och vi ropar ”Hittar ni några?”. Herregud, här är folk ute och rör sig, OCH börjar prata med helt random folk dessutom. Beter sig svenskar så här… ? Den nya folkrörelsen, i dubbel bemärkelse som någon sade.

Men vi verkar ha blivit ett delat samhälle. Vi som gillar Pokémon Go och de som är emot det (många utan att ha testat gissar jag också?). Jag tycker förstås också att det är helt hjärndött att köra utför ett stup för att fånga en Pokémon, men generellt tycker jag väl att det är bra att folk vill gå ut och röra sig – även om det är med en mobil i handen.

Springa intervaller med Pokémon Go? 

Alltså jag har snöat in mig på det nu… Att jag måste ut någon dag och leta Pokémons. Och så ska jag ha träningskläder på mig. Springa och leta Pokémons. Varje Pokémon blir en intervall. En slags fartlek. Pokémon-fartlek.

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mari
  19 juli, 2016 at 18:16

  Haha, rolig grej. Men sjukt att det ska till en sådan grej för att vi svenskar ska få upp arslet ur soffan haha 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 19:39

   Haha, jag är ju inte alls särskilt mkt för att promenera, så tycker detta är perfekt – gör även promenader lite roligare! 😀

   • Reply
    Mari
    20 juli, 2016 at 15:30

    Haha, sant iofs…. hm… Slutar väl med att jag också har den där appen =)

 • Reply
  Ingmarie
  19 juli, 2016 at 18:48

  Såklart det är bra att folk tar sig ut, rör på sig och pratar med varandra men jag vet inte jag… Är det liksom ”hållbart”? Kommer folk fortsätta vara ute när det inte är kul längre? Och/eller när det inte funkar? Det är lite som med alla de där andra teknikprylarna många ”måste” ha för att träna (musik, pulsklocka, gps o.s.v) och när det inte funkar så blir det ingenting. :-O
  Men vi får väl se om ett halvår/ett år. Jag är skeptisk hur som helst. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 juli, 2016 at 19:38

   Nej, jag tror inte heller att det är särskilt hållbart. Men kul och bra så länge det varar!

 • Reply
  Fredric
  19 juli, 2016 at 23:05

  Verkar roligt, borde man testa!

 • Reply
  Madelene
  19 juli, 2016 at 23:09

  Jag försöker pusha på barnen att testa så jag också ”får” leka lite 😉

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  20 juli, 2016 at 01:11

  Det är ju en grymt bra grej om det får folk att röra sig, men risken är väl att det är en hype som går över ganska fort. Men några promenader är ju bättre än inga promenader och vi fångade några här i Tarifa idag… 🙂

 • Reply
  Hanna - Pilates och träningstokig
  20 juli, 2016 at 09:16

  Jag laddade ner appen för att jag ville se vad det var för något men jag vet inte. Har inte testat än men det är säkert ett bra sätt att få ut barnen.

 • Reply
  Månadens viktigaste artikel - Träningsblogga
  28 september, 2016 at 21:50

  […] ett tag sedan kom det ett mail. Det var en redaktör på tidningen Amelia som hade hittat ett inlägg jag skrivit om Pokémon Go. Hon undrade om inte jag ville prata lite med henne om det. Eftersom det är tråkigt att hålla […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: