I huvudet

Dags att sätta igång med träningen igen

DCIM159GOPRO

Nu har det varit mycket av det goda ett bra tag. Och det är ju bra, för mycket av det goda ska man ha här i livet, hur tråkigt vore det inte annars? Mycket av det goda i detta fallet innebär tyvärr inte löpning, utan snarare sol, bad och lite rosévin. Klart jag brukar kunna kombinera sol och bad med träning, men eftersom jag haft ont i halsen den senaste veckan har det liksom känts så himla onödigt.

Fjällhalvmaran närmar sig

Stressen jag har känt den senaste veckan över att inte kunna träna har inte varit jättekul. Vanligtvis brukar jag inte bli särskilt stressad över sånt, man kan ju trots allt inte göra någonting åt det. Men det är ungefär en månad kvar till Fjällmaraton Sälen, och jag känner mig inte i form. Det är ingen rolig känsla. Det hela nådde sin kulmen igår när min bror, givetvis på skämt och med en jätteglimt i ögat, sade (så där som bara syskon kan) – ”Har du lagt ner träningen?” och jag TAPPADE det och skrek något om att ”JAG HAR FÖR FAN VARIT SJUK”. En kommentar han kanske ångrade att han slängde ur sig… Aningen lättstött kring det där alltså, tyder kanske på lite stress, eh?

DCIM160GOPRO

Dags för en ny ”streak”

Men nu känns halsen som den ska igen, så det är dags att sluta stressa och börja jobba. Jag tänker mig ett träningsläger hemma. Träna, träna, träna. Belöna mig med sol och bad, men först: träna. Nu är planen således att köra en ”streak” igen. Kanske inte en run streak, men en träningsstreak. Träning varje dag i minst sju dagar. Mer eller mindre ansträngande, men träning skall det bli.

DCIM160GOPRO

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Lifestyle by Cherie
  23 juli, 2016 at 16:15

  Vet känslan, inledde semestern på Öland med träning men någon stans efter halva veckan hade mamma lyckats smitta mig och nu när vi kommit hem har jag fortfarande lite halsont men snart så kan jag nog äntligen träna igen 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 juli, 2016 at 09:41

   Det är så otroligt segt att bli sjuk. Och nästan framförallt så här mitt i sommar och semester!

 • Reply
  Fredric
  23 juli, 2016 at 17:34

  Smart att inte tänka löpar- utan idrottstreak i stället! Jag har aldrig sett mig som löpare utan mer som idrottsman, trots 31 år med löpträning varje år (i varierande mängd). Jämte löpningen finns ju alltid något annat intressant man gör eller skulle kunna hålla på med. Tror inte jag har haft någon träningsstoppande sjukdom de senaste tio åren ca. Sedan år 2000 sex blanka veckor totalt 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 juli, 2016 at 09:41

   Jamen så är det ju, finns mkt kul att göra utöver löpning. Även om löpning vinner alla gånger 😀

 • Reply
  En raderad rant och ett gympass - Träningsblogga
  29 juli, 2016 at 07:33

  […] någon slags löpning. Och när det är gjort har jag tränat sju (7!) dagar i rad, som jag ju sa att jag skulle göra. Det är inte alls så svårt som man kan tro. Fast det är klart, det kan ju […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: