I huvudet

Jag slängde kläder i slalombacken!

Även fast det är semester så är det ändå måndag, och det är ändå rätt gött att starta en ny vecka med ett rejält träningspass. Gå/springa i slalombacken och en sväng på utegymmet blev det för min del idag.

slalombacke

Med tanke på det antal selfies jag slänger upp på Instagram skulle man kanske kunna tro att jag är väldigt säker på mig själv och min kropp. Så är inte fallet alla gånger. Jag skulle till exempel aldrig kunna tänka mig att vara ute och träna bland folk i bara sport-bh.

Ja, tills idag då… 

När det är så här varmt springer jag vanligtvis i shorts och linne. Inte så himla mycket kläder alltså och tycker väl vanligtvis att det är nog så lite. Så idag när jag hade kört ett par varv i backen, gjort hundra situps i utegymmet och sedan kom tillbaka för ytterligare några varv i backen, då såg jag att det var två andra personer där. Den ena en man. Utan tröja. Den andra en kvinna. I sport-bh. Jag kände att jag blev lite irriterad och undrade varför inte jag också kunde få springa utan tröja. Och så kom jag att tänka på det här inlägget som Emma Hå skrev häromdagen, tittade ett varv till på mina medlöpare i backen och bestämde mig för att det var dags. Nu skulle tröjan ryka!

Sagt och gjort. Det var skönt. Och jag tror knappast att någon sitter hemma nu och säger: ”Alltså såg ni den där tjejen i slalombacken imorse, som bara hade shorts och sport-bh på sig när hon sprang?”. (Och gör någon det så är det omöjligt att veta vem de syftar på, eftersom alla var klädda så.)

Det är så himla larvigt egentligen. Hur kritisk man är mot sig själv och sin kropp. Varför inte springa i slalombacken med magen bar? Alla människor har väl sett en mage förut, och jag lovar att de har nog att tänka på när de ska ta sig uppför den där backen än att börja bedöma någon annans kropp… Och att det bara var två andra personer där, helt fånigt att jag var tveksam fast det bara var TVÅ andra personer där.

Jag är skitglad över att jag gjorde det. En sådan himla liten grej, som ändå betydde något. Det var ju ändå två personer där som såg mig med magen bar… 

IMG_8311

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  25 juli, 2016 at 16:41

  YAY! Modigt!! Jag har inte gjort det (än) heller.
  Slängt tröjan alltså. Undra varför man lägger så mycket värdering i det egentligen… 🙁

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 juli, 2016 at 15:58

   Eller hur, det borde bara vara att göra det, utan att tänka så mkt. Men det är ju verkligen inte lätt alla gånger…

 • Reply
  Hanna
  25 juli, 2016 at 21:40

  Klart man ska kunna slänga tröjan om man vill.

 • Reply
  Linnea
  26 juli, 2016 at 00:41

  Fan jag måste slänga tröjan….

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  26 juli, 2016 at 10:44

  Så modigt! Och visst är det inte så himla farligt när man väl har vågat? Man har ju en kropp som pallar köra varv efter varv i den där backen, och ingenting att skämmas över!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 juli, 2016 at 16:00

   Nää inte har man något att skämmas över! Och det är ju inte så att folk säger något, eller skrattar eller så… Fortsätter denna värme ett tag till kommer jag absolut att slänga tröjan fler gånger!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: