Löpning

Carpediem:ar det sista ur semestern

DCIM162GOPRO

Snart är semestrarna slut för den här gången

Förlåt mig, men nu tycker jag faktiskt att det är ganska skönt att folk börjar jobba igen. Jag är så självisk på det sättet. Jag gillar ju när bloggar uppdateras, och jaaa, semesterbloggar i all ära men jag vill ha mer än en-gång-i-veckan-uppdateringar med idylliska badbilder och carprediem:ande. Förlåt. Jag gillar ju sommaren och så, men ändå. Nu vill jag börja läsa om era slitiga pass och pusslandet med träning och vardag. Jag unnar ju alla semester, men någon måtta får det väl ändå vara.

Okej, läs det där som att jag skrev det lite med glimten i ögat, för det gjorde jag faktiskt. Fast inte helt och hållet. Sommartid är faktiskt en ganska tråkig bloggtid, det är många som tar semester från bloggen eller helt enkelt inte har tid med den under sommaren och det får man väl respektera, men jag ser fram emot morgnar när man gör sig en kopp kaffe, öppnar datorn och har en massa nya inspirerande inlägg att läsa.

Det är många som har börjat jobba denna vecka. Själv har jag knappt två veckor kvar att vara ledig. Jag vaknade kallsvettig inatt efter att ha drömt en mardröm om jobbet. Alltså, jag gillar ju mitt jobb, men känner mig uppenbarligen inte helt redo att börja jobba igen… Därför carpediem:ar jag skiten ur den sista semestertiden genom att jag startade denna dag med ett träningspass på älskade Ormberget (så underbart att kunna träna prick när man vill och inte anpassa sig efter jobbet) och åker strax iväg på en kortare road trip. Följ mig på Instagram om ni vill hänga med dit! (Jag kan garantera att ytterst få av er har varit där.)

Dagens träning

Idag blev det ett av sommarens rutinpass. Har hittat en koncept på Ormberget som jag verkligen gillar, så jag körde på det även idag.

Först: uppvärmningsjogg i motionsspår. Ni vet hur man tror att man springer skitsnabbt, men det visar sig att man inte alls gör det utan det bara känns så för att man är relativt nyvaken? Lite så var det idag, men det var som vanligt ett underbart sätt att starta dagen på.

runningormberget

Sedan: Upp för hela backen två gånger, kuta upp för halva sex gånger. Det tar på flåset! Det hade varit kul att testa detta koncept någon gång när det inte är så himla varmt, undrar om jag skulle kunna orka mer? Idag var detta fullt tillräckligt i alla fall, var helt totalt slut när jag nådde toppen av backen sista gången.

DCIM162GOPRO DCIM162GOPRO

Sist men inte minst: En sväng i utegymmet. Idag mest rygg och mage. Den där mag-mackapären är så himla sjuk – det känns lite som att magmusklerna håller på att gå sönder när man kör, men jag antar att den bara bygger upp. Annars vore det ju lite dumt.

Så, summa summarum: bra start på ny träningsvecka! Trots road trip har jag tänkt att jag ska träna en del. En av de bästa grejerna med idrotten jag har valt är ju att den kan utövas precis överallt.

Tränar du något idag? Never miss a Monday? 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Fredric
  1 augusti, 2016 at 21:00

  Ja för fan: löp(5K)+sty+fle+cyk. Mondays are holy days!

 • Reply
  Mari
  1 augusti, 2016 at 21:14

  Tycker du gör helt rätt i att köra skiten ur de sista semesterdagarna :). Skönt pass fick du till också, härligt! Jag var på gymmet imorse, körd ett helkroppspass. Riktigt gött =)

 • Reply
  Lina
  2 augusti, 2016 at 08:21

  Hehe, ”word” på semesterbloggandet. Nu får det vara nog 🙂 Ha en rolig roadtripp!

 • Reply
  Alexandra Bylund
  2 augusti, 2016 at 08:31

  Haha… jag kom på mig själv med att tänka samma sak igår… det känns liksom skönt när de man följer har kommit hem igen så att det blir ordning på bloggandet och man känner att folk är ”där”. 🙂 Fina bilder!

 • Reply
  Matsdotter
  2 augusti, 2016 at 08:49

  Haha håller helt med dig. Själv började jag jobba idag.. Rätt tomt på kontoret men skönt med rutiner 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 augusti, 2016 at 19:44

   Jamen det kan faktiskt vara lite skönt att få in rutinerna igen… Fast ännu skönare med semester :O

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: