Resa

Klubbviken, Sandön, Luleå skärgård

Min semester i Luleå börjar gå mitt sitt slut. På måndag reser jag söderut igen, efter vad som blev en otroligt fin sommar här uppe. Jag har mest varit på plats i Luleå, och när man semestrar hemmavid (som man väl kan säga att jag gör när jag är här, eftersom jag ju ändå är härifrån) passar det bra att göra små utflykter så inte semesterdagarna bara råkar gå utan att man ens har någon aning om vad man har gjort. Nu tänker jag tipsa om en av de finaste utflykterna i Luleå – om du har vägarna förbi någon sommar tycker jag att du ska fundera på att göra detta.

Sandön och Klubbviken i Luleå skärgård

När man vill ut till skärgården i Luleå, då är det Klubbviken som är smidigast att ta sig till. Närmast stan och stor som sjutton är Sandön som huserar Klubbviken Havsbad. Dit kan man ta turbåten genom att först ta sig till Södra hamn och sedan åka båt i ca 40 minuter. Ett hett tips är dock att förboka biljetten till Stella Marina på nätet innan, båten är nämligen inte så stor och blir full direkt under varma sommardagar.

skargard stellamarina

På Klubbviken finns stränder där du om du blir rastlös kan hyra kajak och trampbåt, det finns volleyplan och såklart en himla massa skog som du kan ta dig en promenad (eller löptur!) i om du känner för det. Blir du hungrig så finns det en restaurang och vill du stanna över natten finns det små stugor att hyra precis vid vattnet (det gjorde jag en sommar, supermysigt verkligen! Och billigt! Typ 500 spänn!). Vill man inte slänga sina pengar på restaurangbesök kan man ju alltid ta med sig lite mat, finns massor av picknickbord att slå sig ner vid.

klubbviken1 DCIM159GOPRO

Och så stränderna då. Så fort du stiger av båten har du en strand till höger, en bra en förstås, men om man är up for en liten promenad på en kvart eller så kan man gå till andra sidan Klubbviken och komma till en närmast folktom strand, och där vattnet är många grader varmare än på ”huvudsidan”. Där låg jag i vattnet ett bra tag längre än jag brukar, badkruka som jag oftast är.

sandonlilablommor DCIM160GOPRO

En riktig solskenssemester hemmavid alltså! Man behöver inte åka långt för att få en riktigt sol- och havsdag. Skärgård är så himla härligt! Det är relativt lätt att ta sig ut, men verkligen inte lika lätt, billigt och smidigt som i Göteborg – läs mer om att åka till skärgården i Göteborg här och en video om detsamma hittar du här.

klubbviken sunglasses klubbvikenhavsbad

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  6 augusti, 2016 at 10:15

  Dit ska vi nog idag 🙂

 • Reply
  Alexandra Bylund
  6 augusti, 2016 at 10:41

  Åh vad härligt det ser ut! Fina bilder 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: