I huvudet

En rant på toppen av Göteborg

Jag tror att det lite automatiskt blir så att man läser många andra träningsbloggar när man har en sådan själv. De senaste dagarna när jag har gjort just det har det slagit mig: Alla skriver om samma sak hela tiden! Inklusive jag själv då. Det är höstplaner, det är bucket lists, det är träna-hemma-tips och det är tips om hur man behåller motivationen. Bra grejer och så där förstås, men det kan kännas så hopplöst att komma med något nytt. För att det inte går, för att alla skriver om samma sak hela tiden. Alla andra har finare bilder, bättre text, är roligare osv osv så jag undrar liksom vad jag håller på med. Kanske behöver tänka om, hur ska jag ha det med bloggen egentligen?

Sedan gick jag ut på en promenad, för jag tänkte att det kanske kunde göra saker och ting lite klarare. Det som blev klart var att jag slutade tänka på bloggen ganska snabbt, för den kändes så himla liten och meningslös, typ: varför går jag runt och tänker på hur jag ska göra bloggen bättre när det finns så många viktigare saker att tänka på här i livet? Och när det finns så många som är så mycket bättre på att blogga om träning än jag är. Nu kanske jag trampar någon på tårna, typ mig själv om en vecka när bloggen känns livsviktig igen.

Jag vet inte om jag kom fram till någonting egentligen, och jag vet inte varför jag skriver det här, särskilt eftersom jag nog inte riktigt kom fram till någonting. Jag tror att jag känner lite att jag har växt ur bloggen, som att jag faktiskt kan träna även utan att skriva om det – det var ju någonstans därför jag startade bloggen från första början, för att hålla mig själv motiverad. Men jag kanske inte behöver det nu. Fast jag skulle nog aldrig kunna släppa den heller, men jag kanske ska ta mig en funderare kring vad den egentligen ska vara. Det är så lätt för mig att stirra mig blind på besökarantalet och så kan jag deppa ihop när siffrorna dippar, men hur slutar man tänka på det? Ja, vilken klassisk i-slutet-på-semestern-dag, när har man någonsin tid/ork att gå runt och tänka på sånt här? Hjärnan har uppenbarligen varvat ner nu.

Äsch, nu får det vara slut på denna rant. Det var i alla fall en fin kväll ikväll, jag köpte en cappuccino och promenerade till toppen av Göteborg och insåg att jag gillar att bo här. Väldigt mycket, faktiskt. Och det är ju inte en dålig insikt.

IMG_8762

 

 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Mari
  11 augusti, 2016 at 21:32

  Jadu, känner igen dina tankar. Ibland undrar jag varför jag bloggar. OM jag ska blogga över huvud taget. Men nästa dag är det SÅ kul. Vet inte alls. Känns hopplöst ibland.
  Men fin utsikt var det iaf haha 🙂

 • Reply
  JHH
  11 augusti, 2016 at 22:26

  Jag tycker om din blogg för att den är vardaglig tränig (nytt ord), den inspirerar mig att träna 🙂 jag för drar personliga bloggar med den personens tankar om sin träning framför träningsbloggen med tips mm och mindre om sin egen träning. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 augusti, 2016 at 13:06

   Jag föredrar ju faktiskt också sådana bloggar, så jag ska nog försöka fortsätta skriva min blogg som en som jag själv skulle läsa 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  11 augusti, 2016 at 22:59

  Å de där funderingarna har jag också. Typ hela tiden. Varför bloggar jag? Vem läser egentligen? Och vem bryr sig om mina fåniga inlägg? Samtidigt gillar jag själv mer de personliga bloggarna som kanske inte är precis som alla andra. Tips om hur man behåller motivationen och hur man sätter upp SMARTA mål är det tråkigaste jag vet… Jag gillar i alla fall din blogg jättemycket och hoppas att dina tvivel går över fort som attan 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 augusti, 2016 at 13:08

   Helt galet att DU har sådana funderingar (inte galet som i galet, men galet som i att det kunde jag typ inte tro) för du har ju bästa löparbloggen i hela bloggosfären!
   Jag orkar sällan läsa inlägg som tipsar om olika styrkeövningar eller vad det nu kan vara, men personliga inlägg är jag en sucker för. Så får väl fortsätta att tänka på att vara sådan själv 😀 Tack för pepp!

 • Reply
  Madde
  12 augusti, 2016 at 07:52

  Såg bilden och nu var det lite svårt att se exakt, men är rätt säker på att jag stod precis där, tittade ut över staden, och tänkte precis som du. Vad jag äskar att bo i den här staden.
  Gillar det där enkla du skriver. Inga pekpinnar och att du motiverar oss vanliga att träna. Jag har lättare att identifiera mig med dig t.ex än alla proffs.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 augusti, 2016 at 13:09

   Tack snälla! Inga pekpinnar var så fint av dig att skriva, för sådana vill jag verkligen inte ha här 🙂

 • Reply
  Hanna
  12 augusti, 2016 at 08:08

  Jag jämför mig jämt och ständigt med andra. Tänker precis som du att ”alla andra” skriver bättre och har snyggare bilder. Men jag ska inte göra det egentligen eftersom det bara är jag och en tjej till som skriver mycket om pilates i sina bloggar.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 augusti, 2016 at 13:11

   Nä, det ska du verkligen inte göra! Du har ju något (pilates) som inte många andra skriver om, så kör ditt race du 🙂 Det ska jag också försöka göra!

 • Reply
  Cecilia
  12 augusti, 2016 at 08:46

  Det undrar jag ofta!! Vem läser min blogg? Skriver jag något intressant? Vem vill läsa om min träning eller liv?
  Jag tycker att du har en väldigt fin blogg, inga pekpinnar eller uppåtnäsa 🙂 Fortsätt så för jag fortsätter att läsa!! Kram

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 augusti, 2016 at 13:48

   Tack snälla! Viktigt för mig att undvika pekpinnar, det finns alldeles för många sådana här i världen! 🙂

 • Reply
  Fredric
  12 augusti, 2016 at 16:19

  Klart du ska blogga stort och bra, ity du är ju frivillig inkastare till GöteborgsVändan… 😉

 • Reply
  Löpning i regnet - Träningsblogga
  12 augusti, 2016 at 18:56

  […] är så himla bra att ha i krissituationer. Vare sig det är en livskris eller en bloggkris så vet ni alltid vad ni ska säga för att jag ska bli på bättre humör. Så tack för peppen! […]

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  12 augusti, 2016 at 20:36

  Jag har kommit på att jag mest vill läsa de där personliga bloggarna, som bloggar om sig och sitt. Sin egen träning, sina egna tankar, och med sig själv i fokus. Efter många års bloggläsande har man liksom redan läst ALLT om tips och trix och ”gör si, gör så”. Det där personliga är unikt och roligast att läsa, tycker jag. Kör på med ditt eget Ida, det räcker gott och väl och lite till 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2016 at 11:44

   Ja, jag håller med. Precis sådana bloggar jag också vill läsa, så varför försöka göra något annat av sin egen blogg? 🙂

 • Reply
  Lina
  12 augusti, 2016 at 21:41

  Asså…din blogg är verkligen min favvo! Gillar att du uppdaterar ofta å jag blir så in i bängen inspirerad till att träna! Har inte kunnat träna alls under första delen av semestern, på grund av den absolut mest långvariga sommarförkyldningen, men har gått in här å blivit såå sugen på att komma igång igen. Jag har inte varit en ”tränande person”, någonsin, men i våras kom jag igång och har varit livrädd att tappa allt vad träning heter nu under sommaren. Blev så himla glad när jag läste ditt inlägg för ett tag sedan om hur du kom igång och började spring. Nu ska barnen snart börja i skolan & förskolan å då jädrar i det ska jag lära mig springa innan och efter jobb. Haha nu blev det långt.. men hur som haver: fortsätt blogga så jag får massa motivation och inspiration:)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   13 augusti, 2016 at 11:45

   Men tack tack tack! Vad glad jag blir!
   Lycka till med innan-och-efter-jobb-springet! 🙂

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  15 augusti, 2016 at 10:28

  Exakt samma tankar har jag gått runt med det senaste. Jag försöker göra det mer proffsigt, men responsen uteblir och folk verkar gå igång på de mer personliga inläggen. Det enda jobbiga med det är väl att man inte kan gömma sig om man myglar med träningen, för då har man inget att skriva om 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 augusti, 2016 at 22:13

   Haha, nää det är ju det… Nu t.ex. har jag inte tränat på flera dagar och hips vips kommer det inga nya inlägg… Ooops.

 • Reply
  Reach Your Goal
  15 augusti, 2016 at 11:56

  Känner så väl igen de där tankarna, funderar ibland på att bara sluta blogga, men sen är det ju så roligt ibland.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 augusti, 2016 at 22:14

   Nej, man kan ju som inte sluta när man väl har börjat, eftersom det är så himla roligt ibland! 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: