Löpning

Löpning i regnet

Ni är så himla bra att ha i krissituationer. Oavsett om det är en livskris eller en bloggkris så vet ni alltid vad ni ska säga för att jag ska bli på bättre humör. Så tack för peppen! Det känns fint att ni gillar att läsa om mina träningspass och inte bryr er så himla mycket om att få träningstips och sånt där, för sådant kan ju andra göra bättre, tänker jag. Jag måste helt enkelt sluta att överanalysera det här med bloggandet och skriva på om det som faller mig in, och så läser de som vill läsa. Jag kanske rentav börjar lägga in halvtaskiga suddiga selfies igen. Det blir bra. Eller det blir vad det blir. Med det sagt, nu ska jag berätta om dagens löprunda, för tydligen finns det folk som gillar att läsa om sånt, yay!

regn

Dagens löpning i regnruskigt Göteborg

Jag har inte sprungit sedan jag fick lite löparknäpanik häromsistens, och för alla som har undrat över det: det var falskt alarm! Idag sprang jag nämligen utan att det gjorde det minsta ont, hurra!

Eftersom jag har spenderat sommaren i Honoluleå kan jag inte ens minnas när jag senast sprang i regn, och jag älskar att springa i regn, så jag var rätt pepp idag när jag skulle ge mig ut. Jag vet att många väljer att springa på löpband eller gå och gymma när det regnar, men lägg av med det! Att springa i regn är frickin lovely. En bonus är att folk går runt i stora jackor och ser på dig som vore du en galning när du skuttar fram i shorts och knappt ser något pga regn i ögonen.

Dagens runda blev en tur på drygt 6 km, en av mina standardrundor som går förbi mitt jobb. Jag fick inte ångest över att springa förbi där, så jag kanske trots allt känner mig redo att börja jobba igen på måndag. Fast fråga mig igen på söndag… Hursomhelst, kan inte säga att det kändes lätt som en plätt att springa, jag har absolut hållit igång under sommaren men förmodligen har allt frossande och alkoholdrickande gjort sitt lilla också. 6 km idag, 21 km i fjällen om två veckor… Jaja, jag lär väl överleva det i alla fall hoppas jag.

IMG_8774

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  12 augusti, 2016 at 20:54

  Skönt att det inte var löparknä! Och du, vad är det för shorts du har på bilden? Ser tjusiga ut 😀

 • Reply
  Mari
  12 augusti, 2016 at 21:51

  Vi överlever Sälen tillsammans 🙂

 • Reply
  Anna (orka mera)
  12 augusti, 2016 at 22:37

  Alltså när jag läste inlägget tänkte jag två tankar: 1. skönt med falsklarm. 2. Snygga shorts. Verkar som jag och Erika tänker lika 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  13 augusti, 2016 at 22:23

  Skönt!
  Ja, springa i regn (särskilt sommar-) är helt fantastiskt! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 augusti, 2016 at 22:16

   Jamen visst är det! Kan ibland skynda mig ut och springa bara för att få springa i regn, är liksom rädd att det ska sluta innan jag hinner ut! 😀

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  14 augusti, 2016 at 00:01

  Att springa i regn är härligt! Jag brukar dock alltid ångra att jag har mascara på mig när jag gör det. Är svårt att undvika att den rinner så att säga.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 augusti, 2016 at 22:17

   Hahaha, sant! Kör dock alltid med vattenfast mascara (ej pga att jag ska springa, men jag gör bara alltid det) så det har inte varit något problem än så länge! 😀

 • Reply
  Helén i Vilrummet
  15 augusti, 2016 at 16:01

  Jag är väl en sån där som inte gillar att springa i regn, men mest för jag är beroende av mina glasögon och det är stört omöjligt att springa med paraply, ha ha.
  Nu är det måndag, hur gick det med söndagsångesten? Eller starten av arbetsveckan gått bra?
  Kram Helén

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 augusti, 2016 at 22:19

   Hahaha ja då kan jag förstå det, hade inte heller pallat springa med paraply! 😀
   Söndagsångesten uteblev faktiskt, skönt det, och första arbetsdagen efter semestern gick fint. Det blir nog okej att jobba ändå 🙂

 • Reply
  Veckans träning - eller veckans ursäkter - Träningsblogga
  15 augusti, 2016 at 22:51

  […] sådan satans träningsvärk av bodypumpen = ingen träning Tors: Se ovan = ingen träning Fre: Löpning ca 6 km Lör: Skulle köpa Håkanbiljetter, fick inga Håkanbiljetter, blev less = ingen träning Sön: […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: