Löpning

Arbetslivets rutiner innebär kvällsträning

Alltså, det tar på krafterna att börja jobba igen. Även fast jag bara har jobbat två dagar än så länge, och första dagen till största delen spenderades sittandes i solen på en segelbåt (inte en dum kickoff), så är det som att kroppen inte riktigt hängt med tillbaka till de gamla rutinerna med att somna i tid, stiga upp med tuppen, jobba ett antal timmar och sedan dessutom orka träna på det. Sedan måste man ju ibland städa, diska och tvätta också – och sedan träna. Hur går det till?

Igår satt löprundan riktigt långt inne. Jag var så nära på att hoppa över den, men hade ju bestämt att jag var tvungen att springa igår. Klockan var efter 20 innan jag till slut tog mig ut. Inte sent för en semesterdag, men för en arbetsdag – holy crap. Som vore det midnatt minst.

Klämde i alla fall till med en runda på 7 km. Hade väl hoppats på 10 km, men när jag började närma mig hemma tyckte att jag 7 var alldeles tillräckligt. Det var en grymt fin kväll och en härlig löprunda – det enda som störde var att jag sprang förbi Gamla Ullevi just som arenan tömdes efter en fotbollsmatch och då är det rätt hopplöst att springa precis där. Men hur kunde jag veta?

gamlaullevi

Midnattsloppet på lördag!

Nu börjar jag i alla fall känna mig riktigt sugen på Midnattsloppet som går av stapeln här i Göteborg nu på lördag. Tror inte det kommer att gå så snabbt för mig, men det gör inte så mycket för jag älskar Midnattsloppet ändå. Tänk att jag bara varit löpare i tre år och ändå snart springer mitt femte midnattslopp. På tal om Midnattsloppet så finns det två läsvärda race reports från Stockholmsupplagan om man kikar in hos Move it Mama – både Katta och Märta har skrivit en. Läs och njut!

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  17 augusti, 2016 at 10:07

  Inget Malmö-lopp i år? Jag har beställt fint väder i år ….

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 augusti, 2016 at 18:29

   Det var alldeles för dåligt väder i fjol så jag vågar inte lita på det!

 • Reply
  JHH
  17 augusti, 2016 at 20:52

  Ja, det där med vardag och jobb&träning känna så lätt under semestern men när vardagen väl är där är det inte lika enkelt, inte varje dag i alla fall 🙂 ibland blir det ju inget annat än jobba-träna-sova.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   18 augusti, 2016 at 18:30

   Nää just nu undrar jag hur man brukar orka med det? Men man kommer väl in i det till slut, hoppas jag! 🙂

 • Reply
  blandare rostfri
  18 augusti, 2016 at 16:56

  Kör hårt 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: