Lopp

Midnattsloppet ikväll!

Ikväll smäller det! Första loppet på vad som känns som evigheter. Sprang visserligen lopp i maj så det är ju inte evigheter sedan, men ändå. Hursomhelst. Midnattsloppet är i Göteborg och ikväll är det dags! När jag vaknade imorse var jag sjukt opepp, men vem är sugen på att springa när man trött? Nu har det gått några timmar och jag har börjat tagga till. Risken är att tagget klingar av lite, det är nackdelen med att loppet går så sent, att man måste hålla på och ladda en hel dag.

Dagens Midnattsloppstankar i punktform:

* Just nu verkar det regna ute. Vet inte jättenoga eftersom jag inte orkar resa mig från soffan. Hoppas att det hinner regna klart innan kvällen i alla fall. Inte för att jag har något emot att springa i regn, men det är det där att stå i regnet i en startfålla i väntan på att få springa iväg som är jobbigt. Och i bajamajakön. Huvva, kallt. Så jäkla typiskt ändå när det var så fin kväll igår, kunde det inte ha hållit i sig lite?

* Även om det inte kommer synas i mörkret så är det viktigt att färgmatcha, så det har jag såklart gjort.

midnattsloppettshirt

* Jag kan inte bestämma mig för om jag ska springa i långa tajts eller shorts! Mitt eviga problem när det kommer till detta lopp.

* Det är så himla komplicerat med maten när det skall springas lopp på kvällen. Middag två gånger, eller hur ska man tänka där?

* Planen för kvällen är att gå lugnt ut de första två-tre km, inte bli arg på alla som är i vägen och sedan försöka öka när folket börjar spridas ut lite. Hålla koll på mitt tempo så jag inte råkar springa för snabbt och ta ut mig totalt så sista biten blir en plåga. Vill ändå njuta och ha kul, det är faktiskt huvudsaken när jag springer lopp.

* Jag hoppas på att kunna fixa ett nytt personbästa på milen, men jag tror att det kommer bli jävligt svårt. Dels för att jag (som vanligt) inte känner mig i toppform och dels för att Midnattsloppet Göteborg har en sjukt jobbig bana med världens längsta backe och sedan en jäkla massa småbackar efter det. Men jag ska göra mitt bästa!

* Kvällen till ära har jag gjort en ny spellista som jag hoppas kan dra mig där det blir tungt. Den är sjukt peppig alltså. Och japp, Ace of Base ÄR med på den. Den finns här för den som vill lyssna. Jag lovar att man får fart i benen av den.

* Hur det än går ikväll så kommer jag att få skriva en race report imorgon. Jag älskar ju att skriva sådana!

IMG_0441

Midnattsloppet Göteborg, 2015

Läs mer

Har ju hunnit med att springa några Midnattslopp tidigare, är du nyfiken så är här alla race reports:

Malmö 2015
Göteborg 2015
Göteborg 2014
Göteborg 2013

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mari
  20 augusti, 2016 at 16:11

  Lycka till 🙂 Ser fram emot att läsa om loppet imorgon. Heja dig 🙂

 • Reply
  Josefine
  20 augusti, 2016 at 18:14

  Håller tummarna för att regnet håller sig undan ikväll, blir så himla mycket roligare upplevelse då 🙂
  Jag kör på shorts ikväll, blir lite kallt i väntan på starten men tycker det värsta som finns är att bli för varm när jag väl kommer igång och springa. Lycka till och heja!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   20 augusti, 2016 at 18:29

   Lycka till ikväll Josefine! Jag kör nog shorts jag också, av precis samma anledningar. Sjukt störigt när man råkar klä sig för varmt.

 • Reply
  Anna (orka mera)
  20 augusti, 2016 at 22:57

  Du lär vara i mål nu! Hoppas det har gått bra!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: