Resa

Världens hemligaste resa

Som ni vet är det mycket fara och flänga för mig i veckan, och första farandet var till våra nya ettors kick-off. De är faktiskt fortfarande där, men jag gjorde bara en snabbvisit på 1,5 dygn eftersom jag ska vara ledig på fredag och åka till Sälen. Hursomhelst, eftersom vår skola har uniformsprofil får vi göra elevernas kick-off på ett militärt skyddsområde. Det innebär även att jag förutom min tystnadsplikt (som i och för sig inte gäller aktiviteter) även fick fotoförbud. Bloggare med fotoförbud… Därför kommer jag endast bjussa på bilder av mitt tält (ja, jag vet att man kan spänna ut det mer, men whatever). Lyllo er!

IMG_9161 IMG_9151

 

Ja, det var egentligen det jag ville berätta. Att jag har sovit i tält! För första gången sedan Hultsfredsfestivalen 2003 (då en kille kissade i vårt tält, inte supermysigt). Det var ju hur mysigt som helst att krypa ner i en sovsäck, och visst blev det få timmars sömn (pga sen natt och supertidig morgon), men de timmarna jag fick sov jag riktigt bra alltså! Ganska otroligt ändå när man bara ligger på ett liggunderlag i en sovsäck utan kudde. Men det är skönt att sova när det är lite småkallt… Jag tror att jag nästan förstår folk som är friluftsiga!

På morgonen körde vi för övrigt morgonfys med eleverna. Joggade ett par kilometer och körde lite armhävningar. Det fick bli mitt sista pass inför Sälen. Kanske inte supereffektivt, men mysigt! Och en annan sak: fick uppleva en äkta militärövning utförd av riktiga militärer! Och så fick jag åka stridsbåt när jag skulle hem! Det gick sjukt snabbt. Ändå coolt. Det kanske blir Försvarsmakten nästa för mig? (Haha)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna Nystedt
  25 augusti, 2016 at 15:07

  Precis vad jag behövde läsa för att övertyga familjen att de ska hänga med mig på tältweekend. Faktiskt ingen som verkar speciellt sugen men nu kan jag ju säga att Ida minsann sa att det var trevligt! Tack för det!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 augusti, 2016 at 18:27

   Hehe 😀 Hoppas du får med dig familjen på tältweekend – hade jag haft familj hade jag nog tvingat dem!

 • Reply
  Mari
  25 augusti, 2016 at 19:15

  En tältweekend får vi alla planera till nästa äventyr 🙂

 • Reply
  Katrin -Katrins äventyr
  25 augusti, 2016 at 21:17

  Du ser, det är dags för dig att bli en fjällfarare!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: