Löpning

En fredagssväng i störtregnet

Jag skulle bara hem och springa och sedan möta upp kollegorna för en AW. Så jag tog spårvagnen hem, bytte om direkt, shorts såklart – det är ju visserligen september men ändå ganska varmt. Tar mig till slut ut och vänder direkt i dörren. Det pissregnar. Störtregnar. Regnar på ett sånt sätt som det nog bara kan göra i Göteborg. Jag förbannar vädergudarna och viker ner mig, går in och tar på mig en jacka och försöker acceptera att det är höst. Men fasen, skulle i alla fall aldrig ställa in ett löppass pga regn, att man tar på sig en jacka får väl ändå vara acceptabelt…

apslatten

Det är en sådan där dag då man liksom får använda båda händerna för att försöka dra bort vatten från ansikte och ögon för att överhuvudtaget kunna se någonting. Det är nästintill folktomt i motionsspåren, några tappra löpare och de som cyklar hem från jobbet. Folk som inte är löpare tittar på en som vore man galen.

IMG_9551

Jag hade tänkt springa ganska långt (typ 12 km), men efter 2 km är jag genomblöt, jackan klibbar mot kroppen (den var nog inte gjord för Göteborgsregn) och jag börjar frysa. Får klä av mig lite, blir inte lika kallt då (the irony). Kortar av rundan och stannar klockan på 5 km. Det kändes som ett bra pass och med regn piskande i ansiktet känner man sig alltid aningens duktigare än vanligt. Perfekt sätt att starta helgen på också! Synd bara att jag var ganska genomfrusen och inte så upplagd för en AW när jag kom hem… Men nu måste man väl i alla fall räknas in i skaran äkta löparnördar, när man valde spring i ösregn över ett glas vin på mysigt ställe utan regn?

run

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  JHH
  3 september, 2016 at 10:26

  Att gör sånt som andra tycker är ”galet”. Som att springa i (ös)regn,  träna riktigt tidigt på morgonen, tränar på julafton/midsommarafton eller tidigt på nyårsdagen, det kan jag få en liten kick av 🙂

  Bra jobbat i alla fall 🙂

 • Reply
  Rund är också en form!
  3 september, 2016 at 12:27

  Springa i ösregn KAN vara ganska härligt!
  Men som du själv kom på, gärna med bara sport-bh och t-shirt/linne (dvs när det är såpass varmt så att det går; ca 15 grader-ish). Det känns lite som att man är färdigduschad, när man kommer hem.. .Hehe! 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 september, 2016 at 21:10

   Haha ja precis. Lite segt att köra långpass i ösregn också, men korta rundor går ju rätt fint! Man springer i regel lite snabbare än vanligt då också, eftersom man bara vill hem snabbt som ögat 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: