Löpning

Löpcoach light

Nu har vi haft fyra träningar (och en workshop) med Löparakademin, och jag kan redan nu säga att om LA finns i din stad, du gillar att springa och du gillar att jobba med ungdomar: sök som ledare nästa termin. Det är så värt. Älskar att se hur ungdomarna kämpar och springer och sliter och utmanar sig själva. Och då har vi bara kört två veckor än! Vi har åtta veckor kvar! Fatta hur grymma löpare de kommer att bli!

img_9943

Idag premiärade jag som helansvarig för uppvärmningen (övriga delar kör vi ledare tillsammans, men just uppvärmningen kan bli smått kaosig om det inte finns en tydlig ledare där, så idag var det min tur). Varför har jag inte blivit tränare tidigare? Det var ju skitkul! Känner att min dröm om att utbilda mig till löpcoach måste, måste, måste gå i lås någon gång. (Om någon vill sponsra en utbildning, så är jag all in.)

Min uppvärmning blev en stafett med olika springstilar (baklänges, som vanligt, på ett ben) och sedan körde vi ett gäng löpskolningsövningar och alla lyssnade uppmärksamt och gjorde som de skulle. Det kunde man inte tro va! Att JAG kunde lära ut löpskolning. Vad har hänt med mig?

la-1

Efter uppvärmningen körde vi ett redigt intervallpass med både springa backe och springa trappa. Till och med de som sprungit Skoljoggen idag hängde på och orkade med. Älskar engagemanget!

Nu är det inte träning med LA igen förrän på måndag så nu ska jag fokusera på min egen träning några dagar. På lördag ska jag ju springa Bergsjöloppets 5 km, men det är ju mest på skoj, så jag tänker inte att jag behöver tänka så mycket på hur jag tränar i veckan bara för det. Enligt min plan är det vila som gäller imorgon, men jag funderar på att fuska och göra något kul ändå. Typ springa. Det känns som att det var länge sedan jag var ute på en mysjogg helt för mig själv, det längtar jag efter.

img_9907

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mari
  15 september, 2016 at 07:25

  Åh! Du är så bra =) Heja heja. Måste kika upp om detta ska komma till Sundsvall.

 • Reply
  Rund är också en form!
  15 september, 2016 at 07:46

  Så himla kul att du tycker om att coacha!
  I teorin tycker jag också att det låter himla kul, men jag vet inte om jag hade vågat… Hehe! 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 september, 2016 at 13:18

   Det är ju som att undervisa, så det passar mig som handen i handsken – skola och sånt är ju det bästa som finns typ 😀
   Och jooo, klart att du hade vågat det!

 • Reply
  Mia
  15 september, 2016 at 12:22

  Ach, du är nog mer än en lightvariant av en löpcoach tror jag 🙂 Klart du ska gå en utbildning!!! Det finns ju massor att välja på numera!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 september, 2016 at 13:20

   Jaaa jag vill jag vill! Det är synd att allt kostar pengar bara. Men man får spara och längta lite! 😀

 • Reply
  Camilla Lind
  15 september, 2016 at 16:24

  Låter superkul! Klart du ska utbilda dig! Ps! vad heter tightsen? 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: