Allt och inget

I höst springer jag med spänning i öronen

Jag nämnde ju att jag slog till på några erbjudanden och inköp på Bokmässan, och jag ångrar inte ett enda av dem trots att det gått ett par dagar nu. Ett av dem var ett abonnemang på Storytel, ni vet, den där appen där man kan lyssna på och läsa e-böcker? Det finns hur frickin många titlar som helst och det som avgjorde det för mig var att det finns minst lika många, om inte fler, titlar på engelska som på svenska. Jag läser tyvärr inte alls så mycket som jag skulle vilja, men tänker att jag kan ge ljudböcker ett försök.

Det jag tänkte på när jag såg Storytels erbjudande på mässan var: Jaaaa, alla löprundor jag ska ta i höst och vinter! Så jäkla perfekt att lyssna på ljudböcker då. Jag slår till! Och sagt och gjort, och Storytel drog mig ut på en promenad igår bara för att jag var så himla sugen på att lyssna på en bok. Så trots att jag inte sprang tog jag mig alltså ändå ut att njuta av höstsolen, hur ofta gör jag sådant liksom?

fallwalk

Nu längtar jag ännu mer efter långa löprundor i höst, cykla till och från jobbet, åka spårvagn hit och dit… För nu kommer jag ju dessutom kunna mata böcker samtidigt som jag gör annat. Helt perfekt. Har redan lagt in säkert tjugo böcker i appens bokhylla, börjat lyssna på två och är så glad över all extra vardagsmotion jag kommer få nu när jag kommer ta mig ut på promenader… För att inte tala om hur mycket enklare vardagssysslorna hemma plötsligt blev, vet ni hur mycket roligare det är att diska om man samtidigt får lyssna på en spännande berättelse istället för att bara stå och stirra på diskborsten?

goteborg

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  25 september, 2016 at 08:41

  Ahhh vilket bra knep för att komma ut på promenad, jag är liksom sämst på promenader… Den idén ska jag copy-pejsta! Tack tack!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 september, 2016 at 10:34

   Men varsågod!
   Och eller hur! Tycker det kan vara så tradigt med promenad, det går så långsamt liksom… Då kan man ju lika gärna springa? Men med en bok är det ändå helt okej, kanske rentav ganska trevligt till och med 😀

 • Reply
  JHH
  25 september, 2016 at 08:45

  Jag känner så igen mig! Jag har tänkt skriva ett blogginlägg om det men inte gjort det ännu men mycket utav det du skriver håller jag med om! När promenaden blir tråkig -ljudbok. När jag sitter i bilkö eller trött på att köra -ljudbok. När jag inte kan somna på kvällen -ljudbok. När jag skall göra annat tråkigt -ljudbok.

  Jag vet knappt hur man läser längre? Kan inte hålla koncentrationen uppe. Något jag måste öva tillbaka men är tacksam att ljudböckerna finns.

  Hade varit intressant att ta del av din bokhylla i appen och vilka du valde att lyssna på 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 september, 2016 at 10:36

   Jag läser så mkt i jobbet så det här med ljubok känns helt perfekt för mig, orkar liksom inte sätta mig och läsa ännu mer när jag kommer hem från jobbet :O
   Just nu lyssnar jag på ”The body in the library” av Agatha Christie och så har jag precis börjat med ”The girl on the train” som jag redan är helt fast i!

 • Reply
  Mari
  25 september, 2016 at 09:30

  Smart. Kanske värt att testa. Framför allt för att komma ut på promenader. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 september, 2016 at 10:40

   Ja, testa! Jag tror att de har så man kan testa en månad gratis? Fast jag kanske minns fel…

   • Reply
    Mari
    26 september, 2016 at 07:00

    Vore ju toppen isf. Ska kolla 🙂

 • Reply
  Erika
  25 september, 2016 at 12:07

  Kan inte annat än att hålla med om att det blir 100 ggr roligare att diska om man samtidigt tittar/lyssnar på något haha! Jag brukar slå på något på youtube när jag diskar 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   25 september, 2016 at 21:30

   Alltså det var som en aha-upplevelse för mig! Drar mig alltid för att diska, så disk kan bli stående i flera dagar… NU fattar jag ju hur jag ska göra! Haha 😀

 • Reply
  Fredric
  25 september, 2016 at 17:11

  Bokmässan är ju en klassiker jag har besökt. Åk över till staterna nästa år och BookExpo America New York i maj/juni, vore ju hur frickin häftigt som helst ju!

 • Reply
  Löparglädje signerad Rune Larsson - Träningsblogga
  28 september, 2016 at 09:47

  […] En bra sak med semestern (som nu visserligen tog slut för ett bra tag sedan, men ändå) är att man har tid att läsa! Alltså jo, jag kanske har tid att läsa i vanliga fall också, men jag orkar sällan plocka upp en bok bara för skojs skull. Läser så mycket i jobbet och tröttar ut huvudet på andra vis, så jag orkar liksom inte läsa. Tråkigt, men sant! (Fast jag jobbar ju på saken, har ju börjat lyssna på böcker!) […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: