Sammanfattning

Nämen ooops, hej oktober.

Hur ofta tänker man inte: ”Oj, vart tog den här veckan vägen? Den här månaden?”? Typ hela tiden! Nu lägger vi återigen en månad till handlingarna, en september som kändes som höst cirka en dag, men annars krampaktigt hängde kvar vid sommaren. Igår natt vaknade jag av att det stormade ordentligt ute, ett hej från hösten minsann.

September var en fin månad. Det var mycket på jobbet, men mest roliga saker. Det var månaden då jag blev en del av underbara Löparakademin. Det var då jag plötsligt blev publicerad i Amelia, då jag sprang Bergsjöloppet, då jag tog tag i att börja laga ordentlig mat, då jag bokade nästa års stora löparäventyr och så började jag lyssna på ljudböcker. Träningsmässigt var september kanske ingen höjdare, jag har inte tränat mycket utöver träningarna med Löparakademin, men det känns ändå helt okej. En sådan månad kan man ha emellanåt, och jag har ju ändå hållit igång med träningen så helt på latsidan har jag inte legat.

Oktober kommer bli bra, tror jag. Förhoppningsvis börjar det lugna ner sig litegrann på jobbet nu när terminen är igång ordentligt, och för ungdomarna i Löparakademin är det distansökning som gäller och rätt vad det är så är det den 5 november och vi ska springa vårt 10 km-lopp som är slutmålet på programmet. Ofattbart att vi redan har gjort fyra av tio veckor ihop, det kommer verkligen att kännas tomt sedan när det är över.

Och oktober hörni, oktober startar på allra bästa sätt… Med Kentkonsert ikväll! Hoppas att ni också har en härlig helg!

september

Sommarkvällarna i september

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Mari
  1 oktober, 2016 at 07:54

  En bra månad tycker jag ändå :). Hoppas kvällen med Kent blir toppen.
  Kramar

 • Reply
  Rund är också en form!
  1 oktober, 2016 at 15:05

  Hoppas du får en bra kväll! 🙂
  Kram M

 • Reply
  Sara Borg
  1 oktober, 2016 at 18:07

  Hej oktober! Nu väntar härlig löpning med reflexer och pannlampa om kvällarna. I varje fall för mig som bor ute i ”obygden” 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 oktober, 2016 at 10:14

   Åh vad jag ser fram emot oktoberlöpningen! Måste ju ändå vara bästa springmånaden!

 • Reply
  Fredric
  1 oktober, 2016 at 19:41

  Tror också mycket på det där med att vila sig i form liksom. Vilade fredag, lördag och söndag förra veckan. Lättjoggade sedan 5,0 km i måndags på 24:45. När gjorde du 5 km på den tiden senast? 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 oktober, 2016 at 10:14

   Att springa snabbt är sekundärt :O

   • Reply
    Fredric
    2 oktober, 2016 at 10:55

    Att kunna konsten (och träna tillräckligt mycket) är en förutsättning för att själv springa snabbt eller inspirera/leda andra till att göra det. Med andra ord skriver du att det är underordnat att vara duktig på löpning i sig och det är en värdering jag inte håller med om, inte i sitt eget idrottande och framförallt inte i förhållande till andra människor. Tyvärr är jag därför inte beredd att fortsätta läsa bloggen eller bidra till den, men det har varit roligt att läsa ändå, eftersom du har mycket skrivkapacitet ur ett humanistiskt perspektiv!

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     2 oktober, 2016 at 10:57

     Synd att du tog det så, det var ett skämt (mest eftersom jag aldrig sprungit 5 km på den tiden). Trist att du lämnar, men du är välkommen tillbaka anytime 🙂

    • Reply
     Pernilla
     2 oktober, 2016 at 21:35

     Jag känner som så att deg faktiskt kan vara skönt att någon gång faktiskt slippa känna pressen att prestera i det här presterar samhället! Så tvärtemot dig så tänker jag fortsätta att läsa den här bloggen för den inspirerar till att springa inte prestera! Man måste inte springa snabbt för att det ska gälla man måste bara springa. Känns som om du har missat en hel del om du tror att man måste vara bäst för att inspirera andra Fredric.

     • Fredric
      3 oktober, 2016 at 06:47

      Vet inte vem du är, men ser att du antingen inte har läst min kommentar tillräckligt noga eller inte har förstått den. Besvarar det du skriver dock. Anser inte att det är ett presterarsamhälle, när jag jämför med hur det har varit tidigare i detta land, eller jämför med andra länder exempelvis i Asien. Vi bygger nu snabbt ett klassamhälle med socialt utanförskap, social utslagning, social segregation, sociala motsättningar, social oro, mm. som grund, samtidigt som försvar, polis, grundskola, gymnasieskola, sjukvård, politik, osv. fortsätter att lågprestera och hela tiden bli sämre och sämre. För att inte tala om den storskaliga outsourcing till lågkostnadsländer som företagen har sysslat med de senaste 20 åren ca. Glöm heller inte att vi har den största utvandringen på mycket länge, där många av dem som lämnar är högutbildade, för arbete i för dem attraktivare länder, t.ex. USA. Idrottsområdet är inget undantag. Löpningen var väsentligt mycket mer prestationsinriktad på 80-talet, men är det inte längre. Nu handlar det för de flesta om en slags upplevelseaktivitet som är nog så viktig, men där antalet som verkligen presterar är påfallande och anmärkningsvärt litet. För att kunna springa snabbt måste man kunna konsten, dvs. ha kunskaperna och kunna göra det praktiskt i verkligheten. För att gå måste man kunna gå, för att springa måste man kunna springa, annars springer man inte, man gör något annat. Den som inte kan konsten har fel utrustning, fel kroppshållning, fel rörelsemönster, fel avslappning, fel tankar, fel planering (träningsupplägg) på kort/medel/lång sikt, gör fel mot sig själv och framför allt inspirerar/leder andra fel. De tenderar att bli skadade oftare än de som kan konsten (jag vet flera exempel på detta, i ett par exempel nått top 10 i sitt land snabbt och sedan kraschat ännu snabbare i permanenta skador och grov sjukdom). Jag anser inte att man måste vara bäst för att inspirera, vilket du verkar tro, man måste dock kunna konsten. Holms (OS-Guld) tränare var hans far, som inte var bäst i höjdhopp men som bevisligen kunde konsten. Jag tränar varken för att bli bäst eller för att prestera. Det är ingen som helst prestation att lättjogga 5 km på ca. 25 minuter, det är ett helt vanligt lättjoggstempo för en man (kvinnor motsv. + 30 sek/km), med grunden kunna konsten samt låg träningsmängd!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  2 oktober, 2016 at 09:15

  Startade också oktober i Göteborg. Utan Kenth, men med mjölksyra 🙂 Har alltid gillat oktober. Kanske mest för att jag fyller år då 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 oktober, 2016 at 10:16

   Så trist att missa dig och Runners convention, typiskt att allt alltid händer samtidigt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: