I huvudet Löpning

Jag stängde av huvudet och sprang istället

Det var som att någonting slog till mig rätt i magen tidigare idag, precis efter jag hade skrivit ett blogginlägg om att detta nog skulle bli en fin dag. En ångestklump som fick mig att vika mig dubbel. Jag vet inte vad det var, men allt kom på en och samma gång. Känslor som hemlängtan, beslutsångest, ensamhet, otillräcklighet. Från eufori igår till totalt mörker idag. Jag försökte lindra känslan genom att dra täcket över mig och se några avsnitt av Dexter. Det hjälpte inte. Men det finns en sak som alltid är bra när jag behöver rensa huvudet: löpning.

img_0855

Den är en fantastisk form av gratisterapi, löpningen. Idag var det jättesvårt för mig att ta mig ut, det tog lång tid att ta mig från sängen till garderoben och från garderoben till att faktiskt kliva över tröskeln och ge mig ut. Jag ska bara, jag ska bara, jag ska bara… Ett tag var jag till och med irriterad över att det var så fint väder och jag var tvungen att springa i t-shirt (ska jag aldrig få börja använda vindjackor och buff?!) och solen i ögonen störde mig så galet många gånger under turen.

Men i slutändan blev det bra. Man ska inte klaga över höstsol, snart kommer man ju att leva utan sol så länge att man kommer börja krevera. Det känns galet att det är 2 oktober och man fortfarande svettas halvt ihjäl när man springer i t-shirt.

Jag sprang till Skatås och direkt hem igen. Det blev ganska precis 5 km. Det kändes lagom idag. Drack trots allt en del vin igår och var inte direkt upplagd för något långpass… Under mina 5 km hann jag inte direkt bearbeta mina tankar, men det var skönt att koppla bort alla jobbiga känslor och bara vara en stund, lyssna på en ljudbok och låta kroppen få jobba mer än huvudet. Svetten lackade och när jag kom hem igen mådde jag lite bättre. En klassisk släng av ”igår var allt så jävla bra och därför är en sursöndag bara en jäkla sursöndag”. Imorgon är livet som vanligt igen.

img_0861

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mari
  2 oktober, 2016 at 20:40

  Kramar till dig <3
  Kom upp och hälsa på någon helg vetja. Kramar

 • Reply
  blandare rostfri
  3 oktober, 2016 at 15:13

  Kram 🙂

 • Reply
  Åsa
  3 oktober, 2016 at 18:17

  Usch och fy. Men jag förstår precis. Och SUPERBRA att du tog dig i kragen (inte i buffen, hahaha) och gick ut och sprang. Världens bästa medicin mot ångest! Hur tungt det än känns, så är det kanon.
  Du är bara bäst. Och tack för att du skrev om det! Vi måste våga skriva om ångest och hur vi dämpar den. För vi är många som hamnar där, iallafall då och då.
  Heja dig! <3

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   3 oktober, 2016 at 21:16

   Tack snälla <3
   Jag tror också att det är viktigt att skriva om dagar då allt inte är perfekt och lätt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: