Allt och inget

Höstpromenad i Trädgårdsföreningen

Jag hade ju besök i helgen. Mina föräldrar kom hela vägen från Luleå för en weekend här på Bästkusten. En fördel med att man har bott här så pass länge är att man inte behöver göra en massa turistsaker varje gång man får besök, eftersom besöket redan har hunnit besöka Göteborg så pass många gånger. I helgen till exempel var det bara fokus på att ha det trevligt, njuta av lugnet och umgås. I fredags till exempel drack vi vin på ute(!)servering – bara en sådan sak.

En sak jag gör alltför sällan när jag är ensam är att bara ta mig ut och gå. I lördags kände vi för att ta oss ut, men hade egentligen inget mål, så vi bestämde oss för att gå och ta en kopp kaffe. En kopp kaffe blev det dock inte, för vi råkade gå förbi Trädgårdsföreningen och tyckte att det var mycket härligare att strosa runt där i kylan än att sätta oss inne någonstans. Man ska inte underskatta att vara ute bara för att det börjar vara lite ruggigt. Och en trädgårdsförening kan vara superfin trots att de flesta blommor dött ut efter sommaren.

img_1074 img_1076

Okej, nej. Trägårdsföreningen eller Botaniska trädgården eller Slottsskogen kan inte jämföras med storheter som Central Park, men nog är det ändå rätt så härliga oaser så där mitt i stan. På alla sidor av Trädgårdsföreningen finns stadens muller – Centralstationen och Avenyn och allt det andra, men inne i föreningen leker barn i lekparken, andra bara strosar och vissa går in i växthusen en stund. Sedan kan man gå ut till de tjutande spårvagnarna igen, lite lite lugnare i sinnet.

img_1079 img_1104 img_1105

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  10 oktober, 2016 at 11:10

  Ja, såna där oaser är himla mysiga. Det är lätt att man blir hemmablind bara. Skönt att ni fick lite utetid!
  Kram!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  10 oktober, 2016 at 13:28

  Jag är också jättesämst på att bara ta mig ut och gå! Därför brukar jag hitta på små ärenden till affären, som att jag bara mååååste ha svamp till kvällens middag…. Verkar som du fick till en härligare promenad än mina Ica-rundor dock ?

 • Reply
  Veronika
  10 oktober, 2016 at 19:27

  Jag har kikat in på bloggen några gånger och jädrar vilket bra inlägg! Vilka bilder! Bästbloggen!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 oktober, 2016 at 21:50

   Men tack snälla!
   Jag har precis skaffat mig ett nytt blogghem på idaaspviken.se – hoppas du följer med mig dit! 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: