Löpning

Äntligen fredag! Och runstreak dag 2.

greyrunning

Hej och hå. Här sitter jag och har sprungit två dagar i rad. Det var inte häromsistens, om man säger så! 

Ja, vilken tur det var att jag bestämde mig för att köra en runstreak, för annars hade jag förmodligen inte kunnat skriva de orden. Det finns ingenting jag längtar mer efter just nu än att denna mörka, jävliga årstid ska ta slut. Den här tröttheten känns ju inte rimlig, och det måste med mörkret att göra, väl? Det spelar ingen roll hur tidigt jag går och lägger mig, jag vaknar ändå med en känsla av att det är så himla orättvist att redan behöva stiga upp. Totalt orkeslös!

Men tillbaka till löpningen. 

Jag jobbade kort dag idag. Älskar mina fredagar; har en lektion på morgonen och sedan kan jag göra vad jag vill med resten av dagen. Ofta innebär det att stanna på jobbet och jobba lite mer, men just idag gjorde det inte det. Istället åkte jag hem tidigt och hann därmed ut och springa medan det fortfarande var ”ljust” ute.

img_3460

Om man tittar riktigt noga ser det nästan ut som någonting solliknande där, väl? 

Det blev en jättekort runda. Alltså jättekort. Har typ aldrig sprungit så kort. Men en runda var det ju. Jag försöker att inte lägga så stor press på mig själv med hur långt och länge jag ska springa just nu, jag är helt enkelt nöjd bara jag tar mig ut. Det var ju skönt med friskluft och så där, och lite dagsljus, men jag längtade mest hem hela den korta tiden.

img_3459

Jag är inte säker på att det var löpning den här kroppen ville ha idag, men förmodligen tog den inte skada av att vara ute och röra sig en liten stund. När jag kom hem igen var jag så trött att jag somnade och sov några timmar. När jag vaknade var det mörkt ute igen. Visst låter jag positiv?

Men äsch då. Mörkret kommer försvinna så småningom, det är bara att härda ut! Mycket kaffe, värmeljus och bra musik och så ska vi väl se ljuset igen. Och jag ska verkligen försöka ta tillvara på mina tidiga fredagar, ta mig ut och springa medan det fortfarande finns lite dagsljus. För även om jag stupade i säng efteråt så var det faktiskt en riktigt go känsla att jag faktiskt tog mig ut. Tack för det runstreak!

Nu väntar en helg i lugnets och återhämtningens tecken. Lite social ska jag väl försöka vara, men jag ser verkligen fram emot att också göra i princip ingenting. Dricka te och kolla julfilmer, ungefär.

img_3467

1

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mari
  10 december, 2016 at 11:29

  Härlig fredag 🙂

 • Reply
  Åsa
  11 december, 2016 at 12:50

  Hehe, jag vet precis var du är någonstans! Där har jag gått tusen gånger när jag var hundvakt och bodde i Lunden.
  Jag ler igenkännande åt tröttheten och den där mörker-känslan, men tänker också att du ju är från Luleå? Där är det ju knappt ljust alls så här års! (Fast ofta snö, så klart.) Är det inte bättre i gamla hederliga Göteborg då? 😉

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 december, 2016 at 14:44

   Haha ja jag har också tänkt den tanken… Hur klarade jag mörkret där? Men ja, det är nog snön som saknas mig just nu… Det är kanske det gråa snarare än mörkret som gör mig så trött? Eller en blandning. Haha 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: