Löpning

Plötsligt händer det – första träningspasset i december

Ja, ni vet ju allt. Hur trögt det har gått med träningen. Hur frustrationen växt. Jag har egentligen inte varit stressad över utebliven träning pga missad träning, men pga att jag har saknat den så himla mycket. Känslan när man bäddar ner sig efter en varm dusch efter en löprunda. Känslan av att släppa jobbet och annat som man går runt och tänker på, och bara springa. Lyssna på någon bra musik och känna alla bekymmer försvinna för en stund. Jag har verkligen, verkligen saknat det.

Så plötsligt händer det. Jag bestämmer mig för att nu får det vara nog med ursäkter. Jag vägrar bli en sådan som måste börja om med löpningen. Det är ju därför jag vill springa året om, för att det är så himla jobbigt att börja. Så därför tar jag till slut mig själv i kragen och ger mig ut på en löprunda, trots att det mörkt och sent.

img_3428

Det är väl ett välkänt faktum att det är helt hopplöst att ta bra bloggbilder i december? I alla fall om man är ute och springer…

Jag är långt ifrån halvmaraformen, det är ett som är säkert. Men jag har ju inte tappat allt. Jag behövde inte börja om helt från början. Jag sprang 5,5 km. Det var inte så jobbigt som jag hade föreställt mig. Jag hade kunnat springa längre. Fast jag sprang inte jättesnabbt. Och jag var relativt slut när jag kom hem. Löpformen har sett bättre dagar!

En utmaning!

Ni vet hur man får alla sina snilleblixtar medan man tränar? Jag bestämde mig under denna runda att jag ska göra en favorit i repris från i somras, nämligen en kortare variant av en runstreak. Alltså, inget sådant där galet som att springa varje dag i ett år eller tio, men en vecka. En enda kort vecka. För att komma in i flowet igen. Det ska jag väl kunna klara. Sju dagar i sträck. Japp, så blir det.

DCIM100GOPROG0031285.JPG

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Mari
  9 december, 2016 at 08:42

  Pepp pepp…heja dig 🙂

 • Reply
  Anna (piggelina.se)
  9 december, 2016 at 09:04

  Lycka till med streaken! 6 to go 🙂

 • Reply
  Nina
  9 december, 2016 at 10:51

  Tack för dagens kick i arslet 😀 (nu kan jag knappt vänta tills ikväll då jag snörar på mej löpskorna) och kör hårt med streaken!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 december, 2016 at 19:59

   Woho!! Så härligt när man kan kicka någon annan i arslet också, haha! 😀

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  9 december, 2016 at 13:18

  Härligt, runstreak låter ju som en bra grej för att få igång suget igen. Jag blir aldrig sugen på att träna när jag tränar 1-2 gånger i veckan, men när jag är uppe på 4-6 gånger har jag alltid massor av sug!

 • Reply
  Rund är också en form
  9 december, 2016 at 15:07

  Jag är inne i samma svacka.. (+ förkylning).
  Lääängtar efter att träna igen, samtidigt som det börjar kännas lite (för?) skönt att bara slappa. Uscha… Hemska tankar! Måste bli frisk NUUUU!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 december, 2016 at 20:00

   Alltså jag förstår precis…. Det ÄR så himla skönt att slappa, märker man när man har slappat lite för mycket… :O

 • Reply
  Åsa
  11 december, 2016 at 12:47

  You go girl!!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: