Allt och inget

Öppet brev till mitt nättroll

Hej!

Nu äntligen ska du få det jag antar är det du vill ha: uppmärksamhet. Som du vet publicerar jag inte dina kommentarer eftersom jag inte ser någon anledning att ha sådan skit i min blogg. Du skriver att jag är en lat jävel, undrar varför jag bloggar när jag inte tränar, förstår varför jag inte går på gymmet eftersom jag ser ut som jag gör, och så har jag ju en populistisk blogg (?). De kommentarerna är varken kritik eller konstruktiva någonstans, därför får de inte utrymme i min blogg. Vanligtvis godkänner jag allt, men förolämpningar och kränkningar hör inte hemma här eller någon annanstans på nätet.

Jag vet inte hur du har hittat min blogg och jag vet inte varför du fortsätter att läsa den när du uppenbarligen tycker att den är skit, men för all del, du är välkommen att stanna. Du är också välkommen att fortsätta lämna dina skitnödiga kommentarer som i början gjorde mig ledsen men som jag nu får goda skratt av. ”Jag har hört att det bara är gamla tanter som lyssnar på LP-skivor” – vad trodde du skulle hända efter den kommentaren? Att jag skulle lägga mig på golvet och gråta och sedan sälja hela min vinylsamling?

Jag beundrar ditt engagemang. Du hittar på nya namn och mailadresser varje gång du lämnar en kommentar, vilket ju är rätt ofta. Du surfar in hit från olika ip-adresser och det höjer ju också min besöksstatistik så det får jag ju vara tacksam för. Och det är väl ett klart tecken på att man lyckats slå sig in i bloggvärlden när man fått en äkta hater efter sig? Jag är inte dum, tro det eller ej, för trots att du byter namn varje gång du kommenterar så förstår jag ju att det är du. Jag antar att du vill att jag ska tro att det är jättemånga som ogillar mig och min blogg, men där lyckades du inte riktigt.

Jag antar att du beter dig likadant på andra ställen på nätet. Du kanske inte tänker på att det sitter en människa på andra sidan. Eller det kanske är det du går igång på? Hoppet om att du kanske lyckas såra någon på riktigt? Sover du extra bra på natten om du har lyckats klämma ur dig en riktigt förolämpande kommentar?

Ja, så här fick du den. Uppmärksamheten. Det var första och enda gången. Fortsätt du att lämna dina sorgliga hatiska kommentarer. Jag och mina vänner brukar få oss ett gott skratt när vi läser dem. Jag sparar dem och deras ip-adresser och dina nya påhittade namn varje gång. Kanske gör en scrapbook någon dag? Fast nej, skulle nog inte engagera mig så mycket i dig. Det tog ungefär 15 minuter att skriva detta inlägg, och det är all tid jag kommer lägga på dig.

Mitt förslag är att du lägger din tid på någonting trevligt, eller åtminstone konstruktivt istället. Men för all del, det är ju ett fritt land och en öppen blogg, och du är välkommen att läsa mina inlägg så ofta du vill. Nu kanske du tror att jag blir jätteupprörd av dina kommentarer, eftersom jag skrev ett helt inlägg till dig, men ärligt talat rör de mig inte i ryggen. Nu till exempel ska jag avsluta detta inlägg och dra ut och springa för fjärde dagen i rad: inte direkt definitionen på en ”lat jävel”. Ingen substans i kommentarerna = ingenting att ta åt sig av. Så hej!

img_3518

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Emma Hällbacka
  11 december, 2016 at 12:12

  Ja den här människan är ganska patetisk… varit inne hos mig också och trollat en gång. Lämnade en kommentar helt utan verklighetsförankring som gjorde mig helt full i skratt 😛 Du är så mycket större än den här personen på alla sätt, och din blogg är helt fantastisk!

 • Reply
  Charlotta
  11 december, 2016 at 12:28

  Så himla märkligt beteende? Kommer aldrig att förstå mig på såna här personen. Men en tycker ju lite synd om dem, det gör en. Tänker att en inte kan vara speciellt lycklig om en håller på så.
  Skönt att du inte tar åt dig <3

 • Reply
  Åsa
  11 december, 2016 at 12:46

  Så jäkla sorgligt. Vad får man ut av ett sånt beteende? Jag fattar inte. Bläk.

 • Reply
  Annika - Fyrabarnsmamma (Gravid med fyran
  11 december, 2016 at 12:54

  Förstår att du skrattar åt såna kommentarer. Lat är du ju verkligen inte. Men helt klart ett omoget beteende av ditt troll. Kanske denna är den som är lat egentligen? Och avundsjuk.

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  11 december, 2016 at 13:56

  En sån här människa är inte värd varken tid eller energi, men visst är det skönt (och viktigt!) att skriva om det ibland också. High five till dig, din blogg är grym!

 • Reply
  Erika - Löpningen & Jag
  11 december, 2016 at 14:41

  Du gör helt rätt i att skratta åt det och inte ta åt dig Ida, för dessa kommentarer säger enbart något om hen som skriver, och ingenting om dig. På ett sätt är det ju otroligt sorgligt också, för man undrar ju verkligen hur denna människa mår innerst inne. Det kan ju inte vara annat än riktigt riktigt dåligt..

 • Reply
  Anna (piggelina.se)
  11 december, 2016 at 15:37

  Sjukt tråkigt med troll. Men ta inte åt dig. Din blogg är bra och du är inte lat. Låt det rinna av dig!

 • Reply
  Ann-Marie
  11 december, 2016 at 17:22

  Heja dig, bra skrivet. Tänk så mycket nötter det finns därute som uppenbarligen inte har vanligt folkvett ens. Tycker du är super härlig och då känner jag dig bara via indragande och bloggen??????

 • Reply
  Mari
  11 december, 2016 at 19:29

  Bra att du kan skratta åt det vännen, gör ingenting annat. Du är grym, det vet du! Undra om trollet skulle våga och orka sig på att springa Salomon 27k med oss?

 • Reply
  Ann-Marie
  11 december, 2016 at 20:53

  Nu skrattar jag med dubbelvikt….på rapport vad pratar de om, jo ökningen av försäljning av vinylskivor????????.

 • Reply
  Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  11 december, 2016 at 20:53

  […] beklämmande hur man i skydd av en skärm kan bete sig illa, slänga ur sig saker utan att tänka. Ida Aspviken skrev i veckan ett öppet brev till den människa som under en längre period skrivit onödiga […]

 • Reply
  Camilla Lind
  11 december, 2016 at 21:18

  Sorgligt och tragiskt beteende. Du är grym och gör helt rätt i att inte lägga tid och energi på det där.
  Kram ❤️

 • Reply
  hopihopi
  11 december, 2016 at 21:28

  Så tragiskt med nättroll! Du gör rätt som inte tar åt dig, utan skrattar i stället. Heja dig!

 • Reply
  lyckorusblog
  11 december, 2016 at 21:44

  Så himla sorgligt att det finns människor som är så patetiska!! Du får se det som avundsjuka, en person som är avundsjuk på dig!!

 • Reply
  Tor
  12 december, 2016 at 00:22

  Hej Ida!
  Tråkigt att du ska behöva lägga kraft på sådan skit. Jag följer din blogg med god behållning sedan snart ett år tillbaka. Håller på dig.

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  12 december, 2016 at 11:46

  Till alla: fan vad fina ni är! Tack för era peppande kommentarer!

 • Reply
  Nipe
  12 december, 2016 at 16:50

  Trist att såna människor förpestar den goda stämningen du har skapat här i din blogg. Hoppas det är övergående.

 • Reply
  Hanna
  13 december, 2016 at 07:29

  Vad trist med sådana människor! Det är så enkelt att sitta bakom en skärm och skriva en massa dumma saker. Undrar om den här personen är lika i verkligheten också.

 • Reply
  Staffan
  13 december, 2016 at 11:17

  Tråkigt att läsa att du drabbats, jag tror det är oundvikligt till viss del, Efter att ha bloggat i mer än sju år nu så har jag haft ett litet litet antal, säkert mindre än 20 av de totalt ca 10.000 kommentarerna på min blogg som varit direkt elaka, förolämpande, hånfulla etc. Ofta långa kommentarer om att jag jag inte ska tro att jag är något, att jag är värdelös/en idiot. Jag har bestämt mig för för följande strategi, angriper de i sak ioch i detalj det jag skriver om så svarar jag konkret och utförligt och bemöter kritiken i samma kritiska tonfall de har mot mig, sällan eller aldrig får jag då svar. Är det bara en enstaka kommentar utan substans att jag är en idiot eller annat tråkigt eller olämpligt så tar jag helt enkelt bort den kommentaren. Det verkar vara en strategi som fungerar. Jag märker också att det går i perioder, ofta lustigt nog får jag flera sådana kommentarer på somrarna, eller så är det mer beroende av vad jag skriver om. Det är svårt ibland att inte bli nedtryckt, hoppas ändå inte att du tar åt dig utan istället håller ångan uppe, heja dig!

 • Reply
  Ingrid
  13 december, 2016 at 13:25

  Vad tråkigt att höra. Jag vill berätta att jag läser din blogg nu och då, för en del igenkänning och träningspepp. Jag hoppas verkligen du känner att det positiva överväger, att inte de dumma förflugna kommentarerna får fäste!

 • Reply
  liltraining
  13 december, 2016 at 20:52

  Så grymt bra skrivet Ida!! Sen tänker jag också att såna kommentarer återspeglar mer hen än det gör dig, det brukar oftast vara så med bittra och osäkra människor tyvärr.

 • Reply
  Märta
  17 december, 2016 at 10:02

  Det är så himla tråkigt med de som sprider negativ energi och förstör på det sättet. Tänk istället på alla oss andra som gillar din blogg jättemycket, den är både väldigt rolig och väldigt inspirerande! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: