Allt och inget

’Twas the night before Christmas

1822 skrev Clement Clarke Moore en dikt/saga för att läsa till sina barn på jul. På något sätt publicerades den och blev sjukt populär. Inte förrän 1844 fick han cred för att det var han som hade skrivit den, den publicerades med författaren som anonym och det var flera som försökte sno äran av att ha skrivit den. Jag läste den med mina elever i veckan och kan rekommendera den för lite julfeeling idag. Läs A Visit from St. Nicholas / The Night Before Christmas. 

Twas the day before Christmas, when all through the house, not a creature was stirring, förutom jag då som snart skulle ut och resa men behövde hinna med den traditionsenliga dan-före-dan-mysjoggen, ty vissa traditioner ruckar man bara inte på hur lite tid man än har. I Göteborg såg jag inte en snöflinga så långt ögat kunde nå, mysjoggen blev en riktig solskenshistoria, men med julmusik i öronen kunde jag ändå känna att det nog var lite jul på gång.

hejgbg

Twas the afternoon before Christmas when suddenly tiden hade gått jättesnabbt och jag fick dammsuga upp barren under granen i rasande fart och ta bussen till Landvetter. Hade lyckats boka ett direktflyg till Norrbotten så det var bara att slå sig ner, lyssna på en bok i en och en halv timme och hips vips var jag framme i Luleå.

bergnasbron

Twas the night before Christmas when all through the house, det var folk överallt och lite snö utanför. Vi blev bjudna på Kalixlöjrom i bakad potatis och vin. Även en hotshot slank ner. Det är underbart att åka iväg och få lite miljöombyte till jul, då släpper man jobb och allt annat direkt.

hotshots

Idag är jag tacksam för att det snöar ute, och för att jag har en stund att känna lugnet innan julafton drar igång ordentligt. Suga i mig en kopp kaffe och äta frukost i lugn och ro, och önska världens bästa bloggläsare en skitfin jul.

God jul bästa ni, hoppas ni får en underbar helg!

julklapp

He sprang to his sleigh, to his team gave a whistle,
And away they all flew like the down of a thistle.
But I heard him exclaim, ere he drove out of sight—
“Happy Christmas to all, and to all a good night!”

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Trail och Inspiration
  25 december, 2016 at 18:52

  Hot shot. DET var längesen… 🙂
  God fortsättning!

 • Reply
  Hanna
  25 december, 2016 at 20:05

  Kul att läsa om hotshot när en film med den titeln går på tv nu. 🙂

 • Reply
  Sara Borg
  27 december, 2016 at 08:55

  Springtraditioner till jul ska en vårda ömt, heja dig och god fortsättning på julen!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: